Imatge d'arxiu del metro de Barcelona.
El tall afecta la Línia 5 del metro.
Barcelona

Tres mesos de sanció a l'empleat del metro que va estendre el pànic amb una broma

Transports Metropolitans de Barcelona ha imposat una sanció de tres mesos de suspensió de sou i feina al treballador que va estendre el pànic entre el passatge d'un comboi després que, en plena hora punta, va advertir a través de la megafonia que es produiria un "atemptat bomba". La resolució de l'expedient obert per TMB arran de l'incident també dicta un sanció de 15 dies de suspensió de sou i feina per haver fet un "ús inadequat del sistema de comunicació interior del tren" al conductor del comboi en el qual es va produir la broma.

Actualitzat
Segons que van relatar els passatgers que eren al tren, trenta segons després que l'empleat de TMB va donar a entendre que es cometria un atemptat terrorista, el conductor va demanar al seu company, també per megafonia, que deixés de fer "l'idiota". Els fets van passar cap a dos quarts de nou del matí, abans que el tren arribés a l'estació de Navas de la línia 1. Pels altaveus dels vagons es va sentir una persona parlant amb accent àrab que va etzibar: "Això és un atemptat bomba!".

La sanció imposada al treballador del metro és la segona més severa dins del règim de disciplina laboral, després de l'acomiadament, i es correspon amb la qualificació de "falta molt greu" amb la qual l'empresa ha jutjat els fets. Com a atenuants, s'han tingut en compte tant la "trajectòria" del treballador a TMB com la seva "actitud de penediment i disculpa".

En un comunicat, Transports Metropolitans ha explicat que "el treballador viatjava en una cabina intermèdia del tren i pensava que només el sentia el conductor situat a la cabina principal". La resolució de l'expedient qualifica de "molt greu" la falta que va cometre aquest treballador en "utilitzar impròpiament un sistema de comunicació reservat a necessitats de l'operació i causar així inquietud i molèsties als usuaris".

Anar al contingut