La Noemí mostra la porta que va ser tapiada amb els seus tres fills a dins
La Noemí mostra la porta que va ser tapiada amb els seus tres fills a dins
Barcelona

Una immobiliària segella un pis ocupat i hi deixa tres menors a dins

Va passar a Ciutat Meridiana i els bombers els van alliberar onze hores després

Actualitzat

La mare se'n va anar a treballar d'hora, i els seus fills, de 16, 12 i 5 anys, es van quedar dormint. Viuen en un pis ocupat. Diuen que no poden pagar un lloguer. El fill gran va voler baixar a comprar, i es va trobar que els havien tancat a dins amb una porta metàl·lica.

"No em vull imaginar que hauria pogut passar una cosa pitjor. Imagina't que hi ha una fuita de gas... Què haurien fet els meus fills a dins? Són tres menors d'edat. Què haurien fet?"

El pis era del Banc Sabadell, que el va vendre fa uns mesos a un fons d'inversió. La immobiliària que el gestiona, Solvia, hi va anar, alertada pels veïns.

Es va trobar que hi havien entrat ocupes. Diuen que van trucar al timbre diversos cops, i que no va obrir ningú. Per això van tapiar la porta.

I els nens asseguren que dormien i que no van sentir res. El gran es va cuidar tot el dia dels petits. La mare n'està orgullosa.

"Li dono gràcies al meu fill perquè es va portar com un heroi per a ells, perquè estava pendent d'ells, parlant amb mi."

Els nens van estar gairebé 11 hores tancats. Van trucar a la mare però ella no es va atrevir a avisar la policia per si els desnonaven per haver ocupat la vivenda i tampoc es va atrevir a marxar de la feina. 

Al final, l'associació de veïns va avisar els bombers, que van obrir la porta a les 9 del vespre.

Va passar a Ciutat Meridiana, un barri molt castigat pels desnonaments. Hi ha molts pisos que són propietat dels bancs, molts pisos ocupats i moltes portes tapiades.

Però el que va passar divendres, que uns nens quedessin tancats dins de casa, diu l'associació de veïns que no ho havia vist mai. Filiberto Bravo, de l'Associació Veïns Ciutat Meridiana, afirma que presentaran una denúncia a la Fiscalia de Menors

"És un segrest i és un intent d'homicidi, perquè si hagués passat alguna cosa no sé com s'hauria pogut solucionar."

 

Els bombers en l'operació d'obrir la porta de la vivenda

Els bombers van trigar 15 minuts a obrir la porta i la policia investiga ara què va passar i per què.

De moment, mare i fills es podran quedar al pis pagant un lloguer social. És el que ha aconseguit l'Ajuntament de Barcelona després de mediar amb la immobiliària Solvia. La pressió per uns fets que podien arribar a ser denunciats ha ajudat a resoldre aquest cas.

 

 

Però aquesta és només una de les tantíssimes vivendes a Ciutat Meridiana ocupades per persones sense recursos susceptibles de ser tapiades, perquè en molts casos les entitats es neguen a pactar un lloguer social.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut