L'accident d'aquest diumenge a Caldes de Malavella és l'últim sinistre en una atracció inflable
L'accident d'aquest diumenge a Caldes de Malavella és l'últim sinistre en una atracció inflable

Tres menors morts en atraccions inflables en els darrers quinze anys

L'accident d'aquest diumenge a Caldes de Malavella és l'últim sinistre en una atracció inflable

RedaccióActualitzat

Almenys tres menors han mort i més de mig centenar han resultat ferits com a conseqüència d'accidents registrats durant els últims quinze anys en castells inflables a Espanya. L'últim succés va tenir lloc precisament aquest diumenge en una atracció d'aquest tipus instal·lada en un restaurant de Caldes de Malavella, a la Selva. Els menors que eren a l'atracció van sortir disparats, a una distància d'entre deu i vint metres, i van impactar contra terra. Una nena de sis anys va morir i sis menors més van resultar ferits de diversa consideració, tres de gravetat.

L'any 2003, una nena de cinc anys va perdre la vida quan es va fracturar una vèrtebra cervical mentre jugava en un castell inflable al Centre Comercial Europa de la localitat de Puerto Rico, al sud de Gran Canària, que no tenia llicència.

L'any 2008, en un accident que no va registrar víctimes mortals, una ratxa de vent va fer bolcar una atracció inflable que no estava ben fixada a terra en una àrea de servei de l'A-4 a Marmolejo, a Jaén. Set nens d'entre quatre i vuit anys van resultar ferits.

La normativa deixa en mans dels propietaris el control de seguretat dels inflables

L'abril del 2014, 26 persones van resultar ferides després que una ràfega de vent elevés unes atraccions inflables a Alacant que, segons va determinar després la investigació policial, no tenien ancoratges.

També el 2014, un castell inflable va volar a causa del vent i va deixar ferits quatre nens d'entre tres i vuit anys, tres dels quals amb pronòstic reservat, a Leganés; i a Guadalupe, a Múrcia, dos nens d'uns sis anys van resultar ferits, un d'ells amb ferides molt greus, en caure d'un castell inflable també a causa d'una ràfega de vent.

L'any passat un nen de quatre anys va morir a conseqüència de les ferides que va rebre quan li va caure a sobre un altre menor mentre jugaven en un castell inflable, a la localitat sevillana de La Rinconada.

Anar al contingut