Manifestants agafen mobiliari urbà en els disturbis d'aquest divendres al vespre a Barcelona (EFE / Jesús Diges)
Manifestants agafen mobiliari urbà en els disturbis d'aquest divendres al vespre a Barcelona (EFE / Jesús Diges)

Tres manifestants amb lesions oculars entre els 182 atesos pel SEM

Dos agents de la Policia Nacional han resultat ferits en els disturbis a la Via Laietana de Barcelona

Actualitzat

Tres manifestants en les protestes d'aquest divendres han patit contusions oculars a conseqüència dels incidents en les protestes contra la sentència del procés. Dos han perdut la visió i el tercer està pendent d'operació. Tots tres estan ingressats a l'Hospital de Sant Pau.

No són els primers lesionats. El dilluns, en la protesta a l'aeroport del Prat, un jove va patir un esclat del globus ocular pel possible impacte d'una bala de goma o foam i va acabar perdent l'ull.

A més, una altra persona, ingressada també a l'Hospital de Sant Pau, ha sofert una contusió facial

 

Un escopeter de la Policia Nacional aquest divendres a Barcelona (Reuters / Juan Medina)

 

Un total de 182 atesos

En total, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 182 persones aquest divendres, 152 de les quals a Barcelona. Del total d'assistències sanitàries a Barcelona, el SEM va donar 102 altes "in situ" i 50 ferits van necessitar atenció hospitalària.

A Girona hi ha hagut dotze assistències; a Tarragona, set, i, a Lleida, sis més. Les altres assistències del SEM han estat a Molins de Rei, Montcada i Reixac, Alella, Terrassa i a la C-58 a Barcelona.

Segons el Departament de Salut, encara hi ha 19 persones hospitalitzades. Un d'aquests hospitalitzats està molt greu, ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron. Està estable dins de la gravetat.

 

 

Dos agents de la Policia Nacional ferits

D'altra banda, en els disturbis que hi ha hagut al centre de Barcelona, diversos agents policials han resultat ferits. Els Mossos diuen que 18 agents del cos van necessitar atenció sanitària durant els aldarulls. La Policia Nacional va informar de dos agents ferits. Davant la prefectura de Via Laietana, un policia ha quedat momentàniament inconscient després de caure a terra i rebre l'impacte d'un objecte al cap.

L'agent, que al cap de poc ha recuperat la consciència, ha estat evacuat a pes de braços per tres companys que eren al seu costat. Un vehicle policial l'ha traslladat ràpidament a l'hospital.

 

 

Segons informa l'agència Efe, un altre agent també ha resultat ferit i ha estat evacuat a un centre hospitalari per avaluar el seu estat.

A Via Laietana, grups de manifestants han llançat objectes als agents, que han respost amb càrregues, bales de goma i l'ús de gasos lacrimògens.

 

Manifestants agafen mobiliari urbà en els disturbis d'aquest divendres al vespre a Barcelona (EFE / Jesús Diges)

ARXIVAT A:
Judici procésPolicia Nacional
Anar al contingut