Una ambulància del SEM
El SEM ha enviat sis ambulàncies a la zona (SEM)
Barcelona

Sis ferits per arma blanca, dos de greus, en diversos carrers del Poblenou durant la Mercè

Els Mossos investiguen l'incident, que ha tingut lloc quan ja havien acabat els concerts

RedaccióActualitzat

Sis persones han quedat ferides per arma blanca, dues de gravetat, aquest diumenge a la matinada a la zona del Bogatell de Barcelona, un cop ja havien acabat els concerts de la Mercè, segons ha informat l'Ajuntament.

Els Mossos d'Esquadra, que no han donat dades del balanç de ferits, investiguen aquest enfrontament, que s'ha produït en la segona nit de la festa major barcelonina. 

El comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcè, ha indicat que no ha estat una baralla, sinó un acte de "vandalisme ciutadà" d'un grup "assalvatjat": 

"Sé que són 6 persones i que ha passat en el perímetre del Poblenou que dona a la zona que té més activitat nocturna. El lloc és imprecís, no és la zona de concert, i tinc la impressió que ha estat al llarg d'un recorregut per diversos carrers, en què un grup 'assalvatjat' ha tingut aquest incident."

Marcé ha indicat que no hi ha hagut un "lloc ni espai concret" on s'hagin concentrat els fets. Segons ha informat l'ACN, l'avís s'ha rebut a les 03.57 hores d'aquest diumenge a l'altura del número 195 de l'avinguda d'Icària, a tocar de la plaça de Tirant lo Blanc.

Xavier Marcé, comissionat de Cultura de l'Ajuntament, ha fet balanç de la segona nit de la Mercè
Xavier Marcé, comissionat de Cultura de l'Ajuntament, ha fet balanç de la segona nit de la Mercè

 

S'han mobilitzat sis ambulàncies 

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat sis ambulàncies a la zona i ha atès cinc persones per ferides d'arma blanca.

Per ara se sap que un dels ferits greus l'han traslladat a l'Hospital del Mar. Un altre ferit ha estat evacuat a l'Hospital de Sant Pau. I una altra persona, ferida lleu, ha rebut l'alta al mateix lloc dels fets. 

Els Mossos miren d'esbrinar les circumstàncies i localitzar els autors dels apunyalaments.
 

Dinou detinguts en diferents punts de la ciutat

En total, segons l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i els Mossos han fet un total de 19 detencions a diferents punts de la ciutat. 

Durant la mateixa nit, a banda de les aglomeracions al metro, també hi ha hagut incidents a la zona de les Corts on s'han fet concerts. Quan han acabat, un grup reduït d'assistents han llançat objectes a la policia que desallotjava la zona, i els Mossos hi han intervingut. 
 

Millorar el desallotjament dels espais dels concerts

Segons Marcé, al marge dels fets "lamentables" del Poblenou, en general el funcionament de les festes ha estat correcte perquè han reunit "centenars de milers de persones en absoluta normalitat i amb esperit cívic". Ha admès, però, que estudiaran com poder fer una sortida dels espais i retorn cap al transport públic "més ordenada"

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut