Incidents després d'una manifestació de l'1 de Maig
Incidents després d'una manifestació de l'1 de Maig

Quatre ferits a París en enfrontaments després d'una manifestació de l'1 de Maig

Des de la capçalera de la marxa, diverses desenes de persones encaputxades han llençat còctels Molotov contra la policia

RedaccióActualitzat

La policia s'ha enfrontat amb un grup d'encaputxats aquest dilluns a la tarda a París a l'inici d'una manifestació sindical de celebració del primer de maig en què participaven milers de persones.

Durant la manifestació, convocada per la Confederació General del Treball, Força Obrera, la Federació Sindical Unitària i Sud, un grup d'encaputxats, col·locats davant del seguici organitzat a la plaça República, han llençat còctels Molotov i han ferit almenys quatre agents antidisturbis, segons la policia. Els antiavalots han utilitzat granades lacrimògenes per separar els esvalotadors de la resta de manifestants, que s'han aturat abans de reprendre la marxa programada en direcció a la plaça de la Nació.

Els encaputxats portaven pancartes en què mostraven el seu rebuig a haver de triar entre els dos candidats que han passat a la segona ronda per disputar-se les presidencials franceses diumenge que ve, el socioliberal Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen. La policia ha mobilitzat fins a 2.000 agents per fer front als eventuals disturbis i ha apuntat que, a l'inici de les manifestacions, també ha detingut una persona per portar una arma.

 

Marine Le Pen ha reaccionat als aldarulls de la manifestació amb un missatge al seu compte de Twitter per retre homenatge als agents ferits:

El Ministeri de l'Interior ha informat en un comunicat d'aquests incidents i ha destacat el "control perfecte i la gran professionalitat" dels agents implicats.

 

Primer de Maig marcat per les presidencials

Els sindicats francesos celebren el primer de maig dividits sobre com fer front a l'ascens de Le Pen. Mentre que els de centreesquerra demanen el vot explícitament per a Macron, els més antisistema no volen que se'ls associï amb un programa socioliberal que critiquen.

La Confederació General del Treball i Força Obrera, tot i manifestar el seu rebuig frontal a Le Pen, s'han resistit a sol·licitar el suport a Macron, en la línia del candidat de l'esquerra radical a les presidencials, Jean-Luc Mélenchon. Aquest bloc, amb un seguici de milers de participants entre els quals hi havia el mateix Mélenchon, ha desfilat entre la plaça de la República i la plaça de la Nació.

D'altra banda, la Confederació Francesa de Treballadors i la Unió Nacional de Sindicats Autònoms ha organitzat un acte aquest dilluns al matí a la plaça de Stalingrad amb la participació de diversos centenars de persones.

Anar al contingut