Imatge d'un combinat en una discoteca
Florida

Tres estudiants de Secundària inventen una palla que detecta drogues a la beguda

Les tres noies estan perfeccionant l'invent perquè es difongui en bars de copes i pugui evitar agressions sexuals

RedaccióActualitzat

Les substàncies per a la submissió química, les conegudes com drogues de la violació, com la burundanga, van a l'alça. Segons dades de les violacions que atén l'Hospital Clínic de Barcelona, un 29% són degudes a la utilització d'aquestes substàncies.

És per això que la preocupació de les instàncies policíaques i sanitàries sobre aquest fenomen criminal poc estudiat, i que no és exclusiu de Catalunya, va en augment.

A Florida, als Estats Units, tres estudiants d'un institut han creat una canya que detecta si hi ha droga a la beguda. Quan entra en contacte amb èxtasi líquid, flunitrazepam (Rohypnol) o ketamina, tres de les substàncies més utilitzades per a la submissió química, la palla es torna de color blau.

 

Victoria Roca, Susana Cappello i Carolina Baigorri, que han creat la canya en una classee d'emprenedoria, han explicat en una entrevista a Inside Edition que saben que no és una "solució definitiva ja que no pot impedir una violació, però pot ajudar a disminuir la quantitat de casos i situacions perilloses".

 

Aquest tipus de substàncies es tiren a la beguda quan les víctimes deixen els gots sense vigilància, per exemple en discoteques. Amb el prototip d'aquestes tres joves, que esperen que es comercialitzi per a la seva distribució en bars de copes, es poden evitar agressions sexuals amb un gest ràpid i fàcil.

En el "30 minuts" "No recordo res" es poden escoltar els durs testimonis de víctimes de violacions amb submissió química.

Anar al contingut