Tres dimissions a l'ICF abans de votar l'aval als encausats pel Tribunal de Comptes

Els dimissionaris no van voler pronunciar-se sobre el paper que havia de tenir la institució respecte als exalts càrrecs de la Generalitat

Actualitzat

Tres components de la junta de govern de l'Institut Català de Finances van dimitir dilluns. Són Francesc Casas, Mercedes DomingoVirginia Verger, tots ells consellers independents.

Segons ha avançat "La Vanguardia" i ha pogut confirmar TV3, la decisió va ser prèvia a la votació sobre l'aval de l'entitat als 29 exalts càrrecs de la Generalitat que ho havien sol·licitat.

Aquesta votació finalment va tenir lloc dimecres, i la va decantar el president de la junta de govern, Albert Castellanos, que va desfer l'empat amb el seu vot de qualitat.

La vigília, dimarts, el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, havia descartat utilitzar aquesta via, però el mateix dimecres va anunciar que sí que s'optaria per aquesta fórmula. 

L'aval demanat és per fer front a les fiances imposades pel Tribunal de Comptes, que pugen a 5,4 milions d'euros, i va ser sol·licitat per 29 dels 34 encausats. Els cinc restants van presentar els avals pel seu compte. 


Un aval polèmic

La decisió final de l'Institut Català de Finances d'avalar els encausats ha provocat l'enfadament de Ciutadans. El seu líder, Carlos Carrizosa, ha declarat que es tracta d'un presumpte delicte de prevaricació i ha insinuat la implicació de Pere Aragonès.

"Els membres posats a dit pels mateixos partits que tenen els seus dirigents involucrats en aquestes malversacions són els que han posat l'ICF al servei dels malversadors."

Per la seva banda, l'expresident de la Generalitat Artur Mas, un dels principals encausats, s'ha mostrat escèptic respecte a la viabilitat de l'aval: "Amb el Tribunal de Comptes, com que alguns hi tenim experiència des de fa temps sobre com actuen, jo soc dels que confio poc."

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut