Imatge d'un dels robatoris
Imatge d'un dels robatoris
Barcelona

Tres detinguts per una vintena de robatoris, alguns amb violència, en tres dies

Els autors intimidaven les víctimes amb ganivets o xeringues i en algun cas les havien arribat a pegar

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes d'entre 35 i 43 anys per robar en nou comerços, cometre vuit robatoris violents i sostreure set cotxes en només tres dies. Els autors intimidaven les víctimes amb ganivets o xeringues i en algun cas les havien arribat a pegar.

Els fets van passar entre el 27 i el 31 d'agost.

La policia sospita que els fets van començar a Santa Coloma de Gramenet la nit del dia 27, quan els lladres van sostreure dues furgonetes i van robar en dos forns de pa i un bar.

Segons la mateixa investigació, el 28 al matí van sostreure un vehicle i van fer diversos atracaments i estrebades tant a Badalona com al districte de Sant Martí de Barcelona. El vehicle va aparèixer cremat a la tarda.

Aquella mateixa tarda, segons els Mossos, van robar un altre vehicle, van fer una estrebada i van atracar un bar de Badalona i una farmàcia del districte de Nou Barris de Barcelona.

L'endemà, 29 d'agost, van sostreure un altre vehicle a Montcada i Reixac per fer un robatori violent a un taxista al barri de Sant Andreu de Barcelona i un robatori també violent a un camioner a la C-17 al mateix Montcada i Reixac. El vehicle va aparèixer cremat poc després.

La nit del 30 al 31 van intimidar una noia amb una navalla per sostreure-li el cotxe i van robar en dos bars del districte de Sant Martí.

Els agents van aconseguir identificar i detenir dos dels presumptes lladres a primera hora de dia 31, poc després d'haver comès aquests darrers robatoris. L'endemà van detenir el tercer.

Els lladres no dubtaven a fer servir la violència per aconseguir el botí. En dues ocasions van estar a punt d'atropellar diversos vianants mentre fugien després d'haver fet una estrebada.

Els agents creuen que podrien ser els autors d'altres fets delictius. Tampoc descarten la possibilitat que hi hagués una altra persona implicada, i es podrien practicar noves detencions.

Els detinguts van passar a disposició judicial aquest cap de setmana i el jutge va decretar llibertat per a dos dels lladres i l'ingrés a la presó per al tercer.

La investigació l'han fet de manera conjunta les unitats d'investigació de les comissaries de Cerdanyola del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Nou Barris.

Anar al contingut