Part de les substàncies intervingudes pels Mossos
Part de les substàncies intervingudes per la policia (Mossos)

Tres detinguts per traficar amb drogues sintètiques i medicaments a Barcelona

El principal investigat venia les substàncies des del seu pis de les Corts i també tenia una petita xarxa de distribució a la ciutat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes d'entre 39 i 44 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per suposat tràfic de drogues sintètiques i medicaments sense recepta a Barcelona.

Les substàncies que distribuïen eren cocaïna, speed, Tusi (cocaïna rosa), drogues de disseny com MDMA, amfetamines i ketamina, a més de cànnabis i medicaments fora dels controls sanitaris establerts, sobretot estimulants sexuals.

La investigació va començar al març arran de diverses informacions anònimes que alertaven que un dels detinguts venia droga a casa seva, al barri de les Corts. Més tard van comprovar que comptava amb tres col·laboradors que repartien la droga.
 

Droga en trasters

A vegades el principal investigat entregava les comandes amb vehicles de lloguer amb conductor. Tenia dos trasters, un a nom seu i l'altre a nom d'una altra persona, on guardava les substàncies preparades per distribuir. Poc abans de la detenció havia comprat un pis per allunyar l'activitat del domicili habitual.

L'operatiu per desmantellar al grup va ser el 17 d'agost, quan la policia va fer set entrades simultànies als barris barcelonins de l'Eixample, Sant Martí i les Corts

A més de detenir tres persones, en l'operació es va intervenir mig quilo de cànnabis, un quilo d'amfetamines, prop d'un quilo i mig de cocaïna, així com més de tres litres d'aquesta substància en presentació líquida; 150 grams d'MDMA i unes 800 pastilles de la mateixa substància; 100 grams de Tusi, 65 de ketamina i diversos comprimits de diferents medicaments.

L'altra persona identificada ja havia ingressat a la presó abans que es fes l'operació policial, per altres delictes contra la salut pública.

Part de les substàncies intervingudes pels Mossos
L'operació policial s'ha fet als barris barcelonins de l'Eixample, Sant Martí i les Corts (Mossos)

Entre el 23 d'abril i el 18 d'agost d'aquest any, el principal investigat va rebre més de 17.000 euros a través d'aplicacions d'intercanvi de diners, encara que aquesta era només una de les vies d'entrada d'ingressos relacionada amb el tràfic de drogues, segons ha informat la policia.

El perfil dels compradors definit pels Mossos és el de "persones que habitualment es mouen en els entorns d'oci de l'Eixample i que a causa de la pandèmia de la Covid-19 han buscat alternatives lúdiques en el marc de les restriccions d'activitat i mobilitat".

L'operatiu per desmantellar el grup va ser el 17 d'agost, quan la policia va fer set entrades simultànies als barris barcelonins de l'Eixample, Sant Martí i les Corts
ARXIVAT A:
DroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut