Tres detinguts per muntar 25 macrofestes en plena pandèmia i defraudar 200.000 euros

S'enduien de benefici tot el que rebien de les entrades perquè no pagaven ni el lloguer de l'espai, ni la beguda, ni el càtering

Actualitzat

Detingudes tres persones acusades d'organitzar més de 25 macrofestes il·legals en cases de turisme rural arreu de Catalunya durant la pandèmia. La investigació policial estima en 200.000 euros els diners defraudats.

Els Mossos han desmantellat un grup criminal que s'havia especialitzat a muntar les festes quan les restriccions per la covid ho prohibien.

Ho feien sense el consentiment dels propietaris i no pagaven el lloguer de l'espai, ni del material d'hostaleria, ni el càtering, ni la beguda. S'enduien, doncs, com a benefici net tot el que rebien de les entrades.

A les festes, hi podien arribar a anar 300 o 400 persones, en masies amb aforaments com a màxim per a 10 o 15 persones.

Els espais on van tenir lloc les festes es troben a les comarques del Maresme, la Noguera, Garraf, el Pla de l'Estany, l'Alt Camp, el Baix Empordà, el Gironès, el Bages, Osona, la Selva i el Tarragonès.

Els investigats no donaven la ubicació de la festa als assistents fins ben entrada la nit per reduir els riscos d'una eventual actuació policial.

Els Mossos han difós imatges de les festes:


Documentació i pagaments falsos

Per consumar el frau, els detinguts feien servir documentació falsa per fer les reserves. Contactaven així amb els responsables dels habitatges de turisme rural o amb les empreses de serveis ocultant la seva identitat. Per fer-ho utilitzaven còpies de documentació d'altres persones o feien servir una tercera persona com a intermediària, que desconeixia la intenció real dels llogaters.

Un cop iniciaven el contacte, simulaven abonar l'import del lloguer o compra mitjançant una transferència bancària que resultava ser falsa. Enviaven per e-mail, o missatgeria instantània, un justificant de transferència bancària amb dades que tampoc eren reals fent creure al destinatari que per la proximitat al cap de setmana, el pagament no es faria efectiu fins al cap d'uns dies.

Tota aquesta seqüència delictiva es desenvolupava en un espai de temps molt reduït, aproximadament en 24 hores, a comptar des de l'inici del contacte amb els responsables d'habitatges o empreses fins que es feia la festa.

Eren allotjaments per a 10 o 15 hostes i hi podien arribar a anar entre 300 i 400 persones (Mossos d'Esquadra)


Llibertat amb càrrecs per als tres detinguts

El grup criminal estava perfectament organitzat, ja que tenien molt ben atribuïdes les funcions específiques de cadascun d'ells.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el dia 8 d'abril, amb més de 25 accions imputades al grup criminal, i l'autoritat judicial va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

A banda dels fets penals que se'ls atribueixen, també es van tramitar denúncies per infraccions a la llei de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, per la celebració d'aquests tipus d'esdeveniments sense l'autorització corresponent, i per l'incompliment de la normativa sanitària en prevenció de la covid.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Confinament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut