El grup va aconseguir estafar més de 600.000 euros (Reuters)
El grup va aconseguir estafar més de 600.000 euros (Reuters)
Barcelona

Tres detinguts per estafar més de 600.000 euros a diversos bancs

El cervell de la trama, que es creu que ha fugit a Sud-amèrica, era un antic treballador d'un banc

RedaccióActualitzat

Detinguts tres membres d'un grup criminal que va arribar a estafar més de 600.000 euros a diverses entitats bancàries.

El cervell de la trama era un antic treballador d'un banc. Va aprofitar els seus coneixements del món de la banca i va comprar cinc empreses ja constituïdes que estaven en procés de liquidació però que, al llarg dels anys, havien tingut bona reputació i una bona solvència econòmica.

Després, buscava alguna persona amb necessitats econòmiques i li oferia un bon sou perquè figurés com a administrador principal de l'empresa adquirida, amb la intenció oculta que fes de testaferro i que les reclamacions patrimonials per impagament dels bancs recaiguessin sobre ell.

Quan ja tenia empresa i testaferro, es dirigia a diversos bancs fent-se passar per director financer de l'empresa i es guanyava la confiança dels directors dels bancs que volia estafar.

Durant un temps, aquestes empreses aparentaven una activitat real. Després, emetien pagarés falsificats i demanaven avançaments de pagaments i línies de crèdit. Finalment, els testaferros retiraven les quantitats estafades, en metàl·lic, dels comptes de les empreses i les donaven al cap de la trama. Així van estafar més de 600.000 euros.

Totes les operacions les van fer en un període de temps curt, entre l'octubre del 2015 i l'abril del 2016, per evitar que les entitats bancàries poguessin comunicar-se entre elles i detectar el frau.

Els Mossos han pogut detenir tres dels testaferros com a presumptes membres d'un grup criminal i com a autors dels delictes de falsificació de documents i estafa continuada. Són tres homes de 41, 43 i 46 anys, veïns de Castellbisbal i Cornellà de Llobregat. El jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

El quart membre està en recerca i captura, i el cap de la banda es creu que ha fugit a Sud-amèrica. La investigació continua oberta.

 

Anar al contingut