Habitatge precari que va ser assaltat i on es va trobar la plantació de marihuana
L'home que vivia a l'habitatge va ser detingut acusat d'homicidi (ACN/Albert Segura Lorrio)

Tres detinguts més per l'assalt a un narcohabitatge de Rubí en què va morir un home

La policia ja havia detingut l'home que vivia a l'immoble i que està acusat d'homicidi per la mort d'un assaltant

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Noves detencions per l'assalt a un habitatge de Rubí on hi havia drogues i en què va morir una persona.

El 10 d'abril passat, els Mossos van rebre un avís d'un robatori amb violència en un habitatge. En arribar-hi van trobar mort un dels atacants i una plantació oculta de marihuana amb prop de 500 plantes.

La persona que va fer la trucada d'alerta i que residia a l'immoble va explicar als agents que quatre homes encaputxats havien irromput a casa seva amb armes per robar-lo i que l'havien agredit. Un dels atacants va morir apunyalat i els altres tres van fugir.

Els agents van detenir llavors l'home que vivia a l'habitatge, una construcció precària, per un delicte d'homicidi.

La identificació de la víctima ha permès arribar fins als altres tres presumptes autors de l'assalt, a qui ara s'ha detingut acusats d'un delicte de robatori amb violència.

Els quatre arrestats són a la presó.


El cultiu de marihuana, cada cop més violent

Amb aquest ja són quatre els casos de persones ferides o mortes aquest any per armes en assalts vinculats al cultiu il·lícit de marihuana a la Regió Policial Metropolitana Nord.

El 26 de gener, una persona va perdre la vista en un narcoassalt a Palafolls, al Maresme. L'autor va ser detingut i ja ha ingressat a la presó.

També al Maresme, a Premià de Dalt, una altra persona va resultar ferida a la cama per arma de foc, el 25 de març, en un altre robatori violent.

I a principis d'abril, a Pineda de Mar, va tenir lloc un altre cas en què un home també va quedar ferit per arma de foc.

Segons els Mossos, les plantacions de marihuana estan proliferant a Catalunya perquè permeten obtenir uns elevats beneficis econòmics de forma ràpida. Però també augmenten els assalts amb violència vinculats a aquest cultiu il·legal, que són una bona oportunitat per als narcotraficants d'obtenir diner fàcil.

Roben les plantes per vendre-les al mercat negre, sabent que moltes de les seves víctimes no ho denunciaran perquè també elles estan implicades en un delicte de tràfic de drogues.

Aquest cultiu comporta cada cop més inquietud social per la seva vinculació a altres activitats delictives com el tràfic de drogues, robatoris violents, detencions il·legals i baralles amb armes.

 

ARXIVAT A:
DroguesMarihuana
Anar al contingut