Lleida

Tres detinguts a Lleida acusats de difondre material d'Estat Islàmic a les xarxes

Els detinguts feien servir diversos perfils a les xarxes per a la difusió de l'ideari d'Estat Islàmic i de grups talibans pakistanesos

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquesta matinada tres persones acusades de difondre material propagandista de diferents grups jihadistes per internet. Els detinguts són tres germans, de 25, 29 i 31 anys, que vivien a un pis del barri de Pardinyes, a Lleida. Al mateix pis vivien un total de deu persones.

L'operació l'ha dirigit el Jutjat d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. La investigació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència.

Entre els continguts que difonien els tres detinguts, tots tres de nacionalitat pakistanesa, hi ha propaganda a favor d'Estat Islàmic i també de grups talibans al Pakistan.

Els detinguts feien servir diversos perfils a les xarxes socials amb els que feien una intensa tasca de difusió de propaganda jihadista i havien aconseguit involucrar un gran nombre de persones del seu entorn en la difusió de les seves idees. Entre el material confiscat, hi ha vídeos d'execucions fetes per Estat Islàmic i crides a l'aplicació estricta de la xaria o llei islàmica i comentaris contra la comunitat xiïta.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut