Una part del material robat, recuperat en l'operació policial (Mossos d'Esquadra)

Tres detinguts a l'Anoia per robar material d'obres valorat en mig milió d'euros

Els Mossos d'Esquadra els van arrestar el 13 de juny i els acusen de 15 robatoris arreu de Catalunya

Agències/redacció

Tres homes han estat detinguts per part dels Mossos d'Esquadra, acusats de 15 robatoris en obres de construcció entre els mesos de febrer i juny arreu de Catalunya. Els arrestos es van produir dilluns de la setmana passada, el dia 13 de juny, a Piera (Anoia).

La investigació va començar al febrer, quan es va produir el primer d'una sèrie de robatoris en obres de construcció. En aquest cas, a la localitat dels Prats de Rei (Anoia). Els lladres van forçar el cadenat de les portes d'accés, van accedir a l'interior del recinte i van sostreure eines i maquinària. Un modus operandi que es va repetir més endavant en altres obres a Piera, Masquefa, Santa Margarida de Montbui, Albinyana, Santa Oliva, Castellbell i el Vilar, Sallent, Martorell i les Franqueses del Vallès.

Els assalts sempre es produïen de nit i l'objectiu dels atracadors també era sempre sostreure el material d'obra. Després de mesos d'investigació, els Mossos van concloure que al darrere hi havia un grup criminal especialitzat.

Finalment, el 31 de maig els Mossos van aturar un camió que circulava en direcció França a la sortida 8 de l'AP-7, a l'altura de Riudellots de la Selva. Els agents van registrar el vehicle i a l'interior hi van trobar la furgoneta que feien servir en els robatoris, carregada d'objectes sostrets per valor de 500.000 euros aproximadament, entre martells percussors, bombes d'aigua, piconadores, vibradors de formigó, talladores, serres, motors o generadors elèctrics. En total, més de 80 objectes robats.

Enviaven el material a altres països

El 13 de juny, els Mossos van detenir a Piera els tres integrants de la banda, tres homes de 26, 36 i 42 anys. Segons els investigadors, un d'ells era el conductor i la persona encarregada de localitzar les zones d'obres de construcció de fàcil accés on actuar. Després donava l'ordre a la resta de membres del grup per anar a robar. Tenien una furgoneta amb la qual cometien els robatoris i, tot seguit, amagaven el material en zones boscoses. El recollien al cap de dos o tres dies per portar-lo a una caseta que havien llogat i, finalment, venien les eines i la maquinària en punts de receptació, o bé les enviaven a altres països.

Els detinguts van passar el 15 de juny a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada, acusats de deu delictes de robatori amb força, quatre delictes de furt i un robatori en interior de vehicle, a més de pertinença a grup criminal.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut