Neu al cremallera de Núria (Foto: Ferran Conangla)
Només un de cada tres municipis tenen fet un pla per alerta de nevades. (Foto: Ferran Conangla)
Barcelona

Tres de cada deu municipis no tenen un Pla de Protecció Civil per a un cas d'emergències

El 30% de les poblacions catalanes obligades a elaborar un Pla de Protecció Civil Municipal encara no el tenen fet. El Departament d'Interior destaca que fa uns anys el percentatge era molt superior. Al 2006 eren set de cada deu poblacions les que no havien elaborat el pla. Els ajuntaments fa temps que denuncien que el govern no els ajuda a crear aquests plans d'emergències. Concretament, reclamen suport econòmic, mitjans tècnics i personal qualificat per poder tirar endavant aquests projectes.

Actualitzat
En el cas dels plans d'emergència per afrontar una situació de contaminació marina, només tres de cada deu municipis del litoral obligats a fer-lo el tenen enllestit.

De les localitats que han de tenir un pla específic per nevades, el Neucat, també són poc més d'un 30% les que el tenen fet. Aquest percentatge és el mateix que el dels municipis obligats a tenir un pla d'emergències per transport de mercaderies perilloses.

Pel que fa a les emergències per inundacions i a les de risc químic, un de cada dos ajuntaments que han de tenir-ne un pla específic el tenen homologat, i en el cas del pla Infocat d'incendis forestals, en són vuit de cada deu.
Anar al contingut