Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Dia mundial contra els nens soldat

Tres-cents mil nens al món són utilitzats com a soldats en els conflictes

El dia mundial contra l'ús de menors en conflictes armats se celebra aquest dissabte amb la denúncia per part de l'ONU i diverses ONG de l'existència de 300.000 nens soldat a tot el món. Es recorre a aquests menors perquè són més obedients, fàcilment substituïbles i acostumen a presentar una adhesió fanàtica al grup, tot i que la utilització de nens en els conflictes es considera un crim de guerra. Les ONG reclamen a la comunitat internacional que ratifiqui i posi en marxa el protocol de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

Actualitzat
Al món hi ha 300.000 nens i nenes obligats a participar activament en els conflictes armats, segons denuncien l'ONU i diverses ONG en el dia mundial contra aquesta xacra. Aquesta és la xifra oficial, però podria haver-n'hi més, ja que en molts països no hi ha registres de naixement. Un nen soldat és aquell infant, menor de 18 anys, que forma part de qualsevol força armada, ja sigui fent de soldat o participant en altres feines vinculades al conflicte, com la de portador de munició, escorta o cuiner. Aquests nois i noies són segrestats a casa seva, en camps de refugiats o fins i tot a les escoles i són sotmesos a un breu entrenament per després fer les missions militars més perilloses. Es recorre als nens quan ja no hi ha adults per anar al front, però en la majoria de conflictes, els utilitzen directament perquè són més obedients, fàcilment substituïbles i solen presentar una adhesió fanàtica al grup. A més, les noies acostumen a ser també utilitzades com a objectes sexuals i per això, extremadament joves, moltes ja han tingut més d'un fill i estan infectades amb el virus de la sida. Tots viuen en condicions deplorables i marcats psicològicament de manera irreversible, cosa que els impedeix tornar a fer vida normal. La utilització de nens en els conflictes es considera un crim de guerra. Ara, les ONG reclamen a la comunitat internacional que ratifiqui i posi en marxa el protocol de la Convenció sobre els Drets dels Infants relatiu a la participació dels nens en conflictes. Per Unicef, cal també parlar amb els grups armats no governamentals per posar fi a aquest reclutament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut