Tres Cantos contra el coronavirus: passejar el gos a prop i anar a comprar cada 2 dies
A Tres Cantos només es podrà passejar el gos a 200 metres del domicili

Tres Cantos contra el coronavirus: passejar el gos a prop i anar a comprar cada 2 dies

Aquest municipi madrileny és el primer de tot l'Estat a aplicar aquest tipus de mesures que limiten la circulació dels veïns

Actualitzat

Tres Cantos, a la Comunitat de Madrid, és el primer municipi que fa unes limitacions de circulació de la població més enllà de les aplicades per la resta de l'Estat, en la lluita contra el coronavirus. En aquesta població, només es podrà passejar el gos a 200 metres del domicili i s'assignaran uns dies per anar a comprar a supermercats i botigues d'alimentació, segons la numeració de la casa. 

És a dir, tal com explica el seu alcalde, Jesús Moreno, en un comunicat i en un vídeo, els dies imparells de cada mes només podran sortir a comprar els veïns el domicili dels quals tingui una numeració imparella. I els dies parells, només hi podran anar els que visquin en les numeracions parelles. D'aquesta manera, només es podrà comprar un cop cada dos dies.


Aquestes mesures entraran en vigor a partir del diumenge 29 de març. Tal com explica l'alcalde, les forces i cossos de seguretat seran els encarregats de "vetllar pel compliment d'aquestes normes, intensificant els controls i sancionant aquelles persones que no compleixin amb allò que s'ha establert".

L'ajuntament de Tres Cantos, com altres municipis, també dona consells a la població per suportar l'aïllament pel coronavirus. Un exemple seria la neteja d'arxius sobre el coronavirus que s'acumulen aquests dies als dispositius mòbils. Recomanen esborrar-los tots al final de cada dia i només deixar els que realment provinguin de fonts fiables:


Cal recordar que la Comunitat de Madrid és la comunitat autònoma amb més casos de coronavirus. En les darreres 24 hores hi ha hagut 345 defuncions, i el total de víctimes mortals de la Covid-19 en aquesta comunitat, des que va començar la pandèmia, és de 2.757, gairebé la meitat del total registrades a tot Espanya.
 

 

Anar al contingut