Tres bessones de Bossòst superen la nota de tall més alta per entrar a la universitat
Amb les matèries específiques, la selectivitat es puntua sobre 14 i elles van treure un 13,7 la Celia, un 13,8 la María i un 13,9 l'Ana
Tres bessones de Bossòst superen la nota de tall més alta per entrar a la universitat

Tres bessones de Bossòst superen la nota de tall més alta per entrar a la universitat

Amb les matèries específiques, la selectivitat es puntua sobre 14 i elles van treure un 13,7 la Celia, un 13,8 la María i un 13,9 l'Ana

Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

María, Celia i Ana Sanz són tres germanes bessones de Bossòst amb un expedient acadèmica brillant. Separades per només una dècima, les tres han superat la nota de tall més alta per accedir a la universitat, el 13,5 del doble grau en física i matemàtiques. Així, doncs, han pogut entrar a les carreres que van demanar com a primera opció.

Totes tres han cursat una forma de batxillerat especial, el BatxiBac, que permet a l'alumnat cursar el batxillerat català i el "baccalauréat" francès. Per fer-lo cal demostrar un nivell bàsic de francès, equivalent al B1 del Marc Europeu de Referència per a les Llengües. Durant el curs es fa un terç de l'horari lectiu en francès i es fan les assignatures de Llengua i Literatura franceses i Història de França.

El BatxiBac té una forma d'accedir a la universitat especial. Els alumnes poden escollir si es presenten a les PAU o no i si ho fan a la fase general o només a les matèries específiques per pujar nota. Tal com explica la María, té avantatges, però també implica que has de tenir un currículum impecable durant tot l'any, perquè compta l'avaluació continuada.

Les tres bessones van acabar el BatxiBac amb matrícula honor i van optar per fer les proves específiques. Van escollir Biologia, Matemàtiques Científiques i Química. I van fregar la perfecció. Amb les matèries específiques, la selectivitat es puntua sobre 14 i elles van treure un 13,7 la Celia, un 13,8 la María i un 13,9 l'Ana.

Amb aquestes notes no han tingut cap problema per entrar a la carrera escollida. De fet, podrien entrar a totes perquè la nota de tall més alta era del 13,5.

L'Ana ha entrat a Medicina al Campus Clínic de la UB, una de les carreres més demandades i la cinquena nota de tall més alta amb un 13,14. Es trobarà en els passadissos amb la seva germana, la María, que ha optat per fer infermeria al Clínic.

La Celia, però, anirà a Bellaterra, a la UAB a fer Ciències Biomèdiques.

Al setembre les tres es presentaran a les proves per obtenir els premis extraordinaris de batxillerat que donen opció a matrícula gratuïta del primer any d'universitat.


Un any de bessones

Les tres germanes de Bossòst no són les úniques bessones protagonistes d'aquestes PAU. Dues germanes de Girona, Sara i Helena Bonet, van empatar a la segona millor nota de la selectivitat, un 9,8, sense comptar les matèries específiques. Una d'elles, a més, també vol fer Medicina.

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut