Imatge extreta del vídeo de seguretat del Metro on es veuen cinc joves seguint la víctima abans d'agredir-la
Imatge extreta del vídeo de seguretat del Metro on es veuen cinc joves seguint la víctima abans d'agredir-la (ACN/TMB)
Barcelona

Tres anys i mig de presó per a un dels acusats per una agressió homòfoba al metro

En la sentència, es considera provat que es va tractar d'un cas d'homofòbia i que l'acusat va donar cops i puntades de peu a la víctima per motius d'orientació sexual

Redacció/ACNActualitzat

El jutjat penal número 20 de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó un dels tres joves acusats per una agressió homòfoba al metro de Barcelona, el gener del 2019. La sentència el considera culpable d'un delicte de lesions greus amb l'agreujant de discriminació per raó d'orientació sexual.

Els fets van passar a l'estació d'Urquinaona i la víctima va patir una lesió sota l'ull on li van haver de fer sis punts de sutura.

Els altres dos implicats han estat absolts, un d'ells el mateix dia del judici quan les acusacions va retirar els càrrecs contra ell.

Aquest és el primer atac homòfob en el transport públic que arriba a judici a Catalunya. En la sentència es considera provat que es va tractar d'un cas d'homofòbia. Pel tribunal, l'acusat va donar cops i puntades de peu a la víctima per raons d'orientació sexual.

Durant el judici, que va acabar el 9 de juliol, la víctima va explicar que arran de l'agressió té por d'anar agafat de la mà d'un altre noi pel carrer i que ha hagut de marxar a viure fora de Barcelona.

Al condemnat també li imposen una indemnització d'11.430 euros i la prohibició de comunicar-se o acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant quatre anys i mig.

Els tres acusats durant el judici; s'han retirat els càrrecs contra un d'ells
Els tres acusats per l'agressió homòfoba durant el judici (CCMA)

Hi ha hagut un altre judici a la jurisdicció de menors contra un quart acusat pels mateixos fets que ja va ser condemnat per lesions amb l'agreujant d'odi.

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) i l'Ajuntament de Barcelona exercien l'acusació particular i popular en aquest judici. L'Observatori ha valorat positivament la sentència perquè veu "imprescindible consolidar el transport públic com un espai amable i segur". També ha destacat la importància de la coordinació entre els diferents operadors i administracions, especialment amb la Fiscalia i Ajuntament de Barcelona.

 

El regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, creu que la sentència "contribueix a una reparació que feia tres anys i mig que s'esperava".

 

ARXIVAT A:
JudicialLGTBIQ+HomofòbiaDelicte d'odiAjuntament de Barcelona
Anar al contingut