Tres anys i mig de presó pel tall de la Ronda de Dalt en la vaga del 8N del 2017
El tall de la Ronda de Dalt del 8N es va allargar quatre hores

Tres anys i mig de presó pel tall de la Ronda de Dalt en la vaga del 8N del 2017

L'Audiència de Barcelona condemna un manifestant a 3,5 anys, per reincidència, i un altre a 1 any, per "alterar la pau pública"

RedaccióActualitzat

Penes de presó per a dos dels manifestants que van tallar la Ronda de Dalt durant la vaga general del 8 de novembre del 2017, en protesta per l'ingrés a presó de membres del govern de Carles Puigdemont.

L'Audiència de Barcelona els ha condemnat, respectivament, a un any i a tres anys i mig de presó per desordres públics greus. En canvi, els absol dels delictes contra la seguretat viària.

Al que té la pena més alta li aplica l'agreujant de reincidència per una condemna també del setembre del 2017 i li atribueix haver-se comportat "com a responsable de piquet".

La sentència es pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I el col·lectiu Alerta Solidària ha anunciat que faran el pas.

 

La sentència parla d'"actituds amenaçants"

Segons la sentència, els condemnats van seguir la convocatòria dels CDR per concentrar-se en una sortida del metro a primera hora, amb motiu de la vaga convocada per la Intersindical, i van avançar en una "manifestació no comunicada" fins a la Ronda de Dalt.

Tres anys i mig de presó pel tall de la Ronda de Dalt en la vaga del 8N del 2017
Dos dels quatre acusats del tall de la Ronda de Dalt han quedat absolts

 

El tribunal afirma que van tallar el trànsit al quilòmetre 16 en els dos sentits "amb la finalitat d'alterar la pau pública". Això va provocar una gran retenció d'uns 15 quilòmetres que va atrapar uns 4.000 vehicles i 750 camions, alguns dels quals "van ser sacsejats".

Els jutges conclouen que els acusats es van "enfrontar verbalment i amb gestos" als conductors i van tenir "actituds amenaçants", fins a arribar un d'ells a pegar a un motorista, motiu pel qual hi ha una altra investigació judicial oberta.

La sala ha absolt dos investigats més. Per a tots quatre, la Fiscalia va demanar penes d'entre 3 i 5 anys de presó.

Durant el judici, els quatre acusats van apel·lar al dret de vaga i manifestació, van afirmar que la concentració era legal i van negar estar integrats als "sediciosos CDR", com va apuntar la Fiscalia.

ARXIVAT A:
JudicialCDRProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut