Imatge d'arxiu del Camp Nou durant el Barça-Madrid del 2021 (Europa Press)

Tres anys de presó per a un home que volia atemptar al Camp Nou durant un Barça-Madrid

L'acusat ha arribat a un pacte amb la Fiscalia i ha acceptat que se'l condemni per autocapacitació i autoadoctrinament

RedaccióActualitzat

Condemnat a 3 anys de presó un home per planejar atemptar amb un dron contra el Camp Nou durant un partit del Barça contra el Reial Madrid. L'acusat, Mohamed Yassin Armani, ha arribat a un pacte amb la fiscalia i ha acceptat que se'l condemni per autocapacitació i autoadoctrinament jihadista.

Segons la fiscalia, l'acusat es va radicalitzar el 2020 durant el confinament per la pandèmia i Estat Islàmic el va contactar per encarregar-li aquest atemptat a Barcelona.

En el judici celebrat aquest dilluns a l'Audiència Nacional, la defensa i la fiscalia han arribat a un acord de conformitat.Yassin Amrani s'ha declarat culpable d'aquests dos delictes i ha assumit aquesta pena. D'aquesta manera, el Ministeri Públic li ha retirat l'acusació pel delicte de participació activa en organització terrorista.

 

Estat Islàmic el va contactar

Segons l'escrit de conclusions del fiscal, al març del 2020, en ple confinament per la pandèmia de la covid, es va produir una "transformació de l'acusat", que va canviar "la seva forma de comportar-se" i es va convertir "en una persona autoritària i intransigent", una radicalització que acabava plasmant en el seu perfil de Facebook.

Aquest fet hauria estat detectat per membres de Daesh, que van contactar amb ell. D'acord amb el relat del fiscal, un d'ells el va introduir en canals de Telegram i li va proposar la comissió d'un atemptat, que consistiria en la utilització d'un dron amb una càrrega explosiva adossada per detonar-lo durant un partit de futbol entre el Reial Madrid i el Barcelona.

El fiscal sosté que "diferents persones vinculades amb el DAESH" l'haurien fet partícip de plans terroristes "en els quals estava disposat a participar" i que l'acusat tenia un "ferm compromís" per "complir la missió".

ARXIVAT A:
TerrorismeJudicialAudiència Nacional
Anar al contingut