Rabat

Tres anys de presó per fer-se passar pel germà del rei a Facebook

Fer-se passar per germà del rei Mohammed VI li ha sortit molt car, a un jove marroquí. El noi va falsificar la identitat a Facebook, una pàgina d'internet per conèixer gent. Ara la justícia marroquina l'ha condemnat a tres anys de presó i a mil euros de multa, una pena que tant la família del noi com diverses ONG han denunciat per excessiva.

Actualitzat

El jove Fuad Murtada va crear un perfil fals del príncep Mulay Rachid a la web de socialització Facebook. Ara ha estat condemnat a tres anys de presó i a pagar mil euros per un delicte d'usurpació de la personalitat. Els familiars denuncien que Fuad ha estat torturat i tractat com un terrorista. Segons l'advocat defensor, aquest cas exemplifica l'eterna lluita que hi ha al Marroc entre dues mentalitats ben diferenciades, "una mentalitat tradicional, que pertany a l'era d'abans de la informàtica i que reacciona, i una altra que defensa la llibertat d'expressió".

Amnistia Internacional considera que Fuad Murtada és un pres d'opinió i Reporters sense Fronteres, que la sentència és desmesurada i que posa en alerta els internautes del Marroc.

Anar al contingut