Tres anys de presó per al Petit Nicolás
Francisco Nicolás Gómez, el Petit Nicolás, el 31 de maig entrant a l'Audiència Provincial de Madrid

Tres anys de presó per al Petit Nicolás per fer-se passar per emissari del rei

L'han jutjat per un delicte d'usurpació de funcions públiques i un altre de suborn actiu

Actualitzat

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com el Petit Nicolás, ha estat condemnat a 3 anys de presó per haver-se fet passar per un càrrec relacionat amb la vicepresidència del govern espanyol i amb la Casa del Rei en el viatge que va fer a Ribadeo, a Lugo.

Se'l condemna a 9 mesos de presó com a autor d'un delicte d'usurpació de funcions públiques i a dos anys i tres mesos més per un delicte de suborn, tots dos amb l'atenuant d'anomalia psíquica.

Els fets es remunten a l'agost del 2014, quan el Petit Nicolás es va reunir amb el president d'Alsa, empresa de transports. En la seva declaració, va explicar que no es volia fer passar per cap autoritat i només buscava sentir-se com algú amb poder.

Ha estat absolt dels delictes de falsedat i de malversació de cabals públics pels quals també l'acusava la Fiscalia.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias va saltar a la fama el 2014 per haver-se introduït en els cercles de poder de Madrid i haver-hi comès presumptament tot un seguit d'estafes.

Més temes judicials en marxa

L'Audiència Provincial de Madrid l'ha condemnat també fa un mes a un any i 9 mesos de presó per falsificar un DNI el 2012, quan tenia 18 anys.

Encara té pendents més judicis: un és per una presumpta estafa a un empresari de Toledo per fer-se passar per assessor del govern, per la qual li demanen sis anys de presó.

Tres anys de presó per al Petit Nicolás
Francisco Nicolás Gómez, el Petit Nicolás, el 31 de maig entrant a l'Audiència Provincial de Madrid (Europa Press)

En un altre, per obtenir dades de seguretat de l'Ajuntament de Madrid per poder fer-se passar per alt càrrec del govern, la fiscalia li demana 9 anys i nou mesos.

Enmig de tota aquesta allau judicial, durant aquests anys Gómez ha continuat amb la seva vida pública: per exemple, el 2016 va participar en el programa de Tele5  "Gran Hermano VIP".

Dos anys després va anunciar que crearia un partit polític per presentar-se a les eleccions europees, cosa que no va arribar a fer.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut