La seu del Centre LGTBI de Barcelona amb pintades i amb els vidres trencats (ACN)
La seu del Centre LGTBI de Barcelona amb pintades i amb els vidres trencats (ACN)
Barcelona

Trenquen els vidres i fan pintades homòfobes a la seu del Centre LGTBI de Barcelona

Hi han fet pintades amenaçants i han trencat els vidres de la porta llançant-hi una tanca

RedaccióActualitzat

La seu del Centre LGTBI de Barcelona s'ha despertat aquest matí amb pintades i amb els vidres de la porta trencats pel llançament d'una tanca de l'Ajuntament. L'Ajuntament de Barcelona ha decidit denunciar aquesta agressió davant la Fiscalia especialitzada en delictes d'odi i discriminació.

El Centre LGTBI es va inaugurar el passat 19 de gener i ocupa un espai municipal situat en el número 20-24 del carrer Comte Borrell, al barri de Sant Antoni.

L'espai pretén convertir-se en un punt de referència de la comunitat LGTBI, ja que ofereix una atenció integral a persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de la ciutat i dóna aixopluc a diferents entitats, com el Casal Lambda o el Front d'Alliberament Gai de Catalunya.

L'atac a la seu ha estat al voltant de les quatre de la matinada, segons ha confirmat l'Ajuntament. Quan la Guàrdia Urbana ha arribat al lloc dels fets ha constatat com una pedra havia trencat el vidre de l'entrada principal, i hi havia pintades amb amenaces de mort i símbols feixistes a la façana.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va inaugurar aquest centre pioner a Catalunya, ha qualificat l'atac de "covard" i ha llançat una advertència als seus responsables:

 


La regidora de Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, ha constatat que "a qui no sap utilitzar la raó només li queda la violència". Pérez ha assegurat que aquestes amenaces no els faran retrocedir:

 


També l'Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat l'atac i ha assegurat que seguiran treballant i defensant l'espai i els drets i llibertats del col·lectiu.

 


 

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut