Treballadors de Territori i Sostenibilitat i d'altres organismes públics mostren una pancarta de rebuig al 155 a la plaça dels Països Catalans,…
Treballadors de Territori i Sostenibilitat i d'altres organismes públics mostren una pancarta de rebuig al 155 a la plaça dels Països Catalans, davant l'edifici de la conselleria, el 10 de novembre del 2017. (Horitzontal)

Treballadors de Territori es manifesten en contra del 155 i per demanar l'alliberament dels consellers empresonats

Actualitzat

ACN Barcelona.-Unes 200 persones s'han concentrat aquest divendres davant la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat i han marxat per la plaça dels Països Catalans, davant l'estació de Sants, per mostrar el rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i demanar la llibertat dels vuit consellers empresonats i dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La protesta, que ha durat una mitja hora, ha estat convocada per l'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes i els sindicats Intersindical-CSC i IAC-CATAC i ha reunit majoritàriament funcionaris d'aquesta conselleria. També s'hi han unit treballadors del Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al departament, així com d'altres organismes públics.

Amb una pancarta amb el lema 'No al 155' i un crespó groc i algun cartell on es podia llegir 'Llibertat presos polítics', els manifestants s'han quedat durant algun minut més del que tocava al pas de vianants del carrer de Numància, tot i que no hi han arribat a tallar la circulació. Alguns conductors els han mostrat el seu malestar per aquesta afectació breu i altres, en canvi, els han brindat el seu suport, tots a cop de botzina. 'Llibertat' i 'Llibertat, presos polítics' han estat algun de les proclames que els manifestants han entonat quan han donat la volta a la plaça dels Països Catalans, al costat de la seu de la conselleria. Ha estat una protesta per reclamar l'alliberament dels vuit consellers que van ser destituïts i que es troben en presó provisional sota fiança per ordre de l'Audiència Nacional, així com de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Entre els consellers a la presó d'Estremera, hi ha el que va ser titular de Territori fins que va ser destituït, Josep Rull. L'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes del Departament de Territori i Sostenibilitat té previst convocar concentracions breus cada dilluns i divendres a les 12 del migdia fins que quedin en llibertat els consellers i els presidents de l'ANC i Òmnium.

Anar al contingut