Barcelona

Treballadors de la UPC protesten per 40 acomiadaments

Un grup de treballadors de la Universitat Politècnica de Catalunya ha irromput aquest dimecres al claustre que se celebrava per aprovar els estatuts de la institució en protesta pels 38 acomiadaments de treballadors interins que es duran a terme a final de mes dins el pla de viabilitat de l'UPC.

RedaccióActualitzat
Abans de començar els ajustos laborals entre el personal d'administració i serveis, la universitat ja va fer retallades entre els professos associats, amb uns 200 afectats. D'aquests, una gran part va veure reduït el nombre d'hores de docència i altres van deixar de donar classes definitivament.

Per una altra banda, un total de 411 membres del Personal d'Administració i Serveis Funcionari (PASF) de la UPC han fet arribar un recull de signatures al president de la Generalitat, Artur Mas. El document sol·licita que es treballi per limitar per normativa els càrrecs de confiança i les seves retribucions.

Els treballadors critiquen que el rector de la UPC, Antoni Giró, emprendrà mesures d'estalvi "molt dures" sense negociar amb els representants dels treballadors i han criticat que no s'hi hagi inclòs alleugerir l'estructura de càrrecs eventuals i de confiança.

Els membres del PASF han adjuntat un document on consta que el gerent de la UPC té un sou de 110.000 euros anuals, el vicegerent de 99.000 i els directors d'àrea de 88.000, entre d'altres, sous que els treballadors consideren que s'haurien de rebaixar.

Anar al contingut