Vaga dels trebalaldors de la Mina d'Iberpotash a Sallent (Acció sindical Bages)

Treballadors de la mina d'Iberpotash es manifesten a Manresa per la mort de dos companys

350 treballadors demanen més seguretat i revisar la política de subcontractacions

Actualitzat

Els treballadors de la mina d'Iberpotash a Sallent s'han manifestat aquest dimarts després de la mort de dos companys durant el mes de juny, tots dos de la subcontracta Montajes Rus.

Sota el lema "Per la seguretat a la mina", uns 350 treballadors han protestat pels carrers de Manresa amb una marxa lenta fins a l'ajuntament, on s'ha llegit un manifest. Reclamen més mesures de seguretat i revertir les subcontractacions que s'han fet.

El secretari general de CCOO de Catalunya Indústria al Vallès Occidental i la Catalunya Central, Josep Rueda, ha dit que la mina no és segura. Per Rueda no hi ha prou màquines per revisar totes les galeries i assegurar que no s'enfonsin.

 

La mina d'Iberpotash a Sallent, on van morir dos treballadors


Tres accidents en un mes i mig

En l'últim mes i mig, hi ha hagut tres accidents, dos dels quals mortals, i un altre de molt greu. Denuncien que en els últims dos anys s'ha reduït la inversió i s'ha donat prioritat a la mina de Súria, on l'empresa Iberpotash té projectat el seu pla de creixement Phoenix.

"Treballem a la mina i coneixem el risc, però no podem assumir que caigui una pedra i ens enterri", lamenta Calvo, treballador subcontractat de la mina.

Per la seva banda, els miners de Súria s'han desmarcat de la protesta.

 

Resposta d'Iberpotash

La direcció d'Iberpotash sosté en un comunicat que respecta la decisió dels comitès d'empresa de convocar vaga a la mina de Sallent, però ha recalcat que han parat la producció després del segon accident.

L'empresa diu que volen avaluar "les mesures de seguretat" i "acordar les accions futures a prendre en aquesta mina". En el text, ICL Iberia subratlla que "la seguretat és un valor essencial" per a l'empresa i que estan "totalment oberts al diàleg".

En el comunicat ha recordat l'acord al qual havien arribat amb els sindicats que va servir per desconvocar la vaga fa una setmana, que es va tornar a convocar amb la segona mort.

ARXIVAT A:
Precarietat laboralCGTCCOO
Anar al contingut