Manifestació treballadors Ficosa
Manifestació treballadors Ficosa
Barcelona

Treballadors de Ficosa es concentren davant la Generalitat, per evitar l'ERO

Unes 150 persones segons la Guàrdia Urbana (300 segons els organitzadors), s'han manifestat aquest dissabte des de plaça Catalunya fins a les portes de la Generalitat per demanar la retirada de l'ERO a la fàbrica de Ficosa a Viladecavalls (Barcelona) que es presentarà aquest dimarts, i urgir el govern perquè ho eviti. Segons UGT, un portaveu de la Conselleria de Relacions Laborals els ha rebut i s'ha compromès a ajudar-los a negociar i donar-los una resposta "com més aviat millor".

Actualitzat
En el manifest que han llegit, el comitè d'empresa de Ficosa Electronics ha criticat que la multinacional no està complint els acords del pla industrial de reconversió adoptats després d'adquirir la fàbrica de Sony de Viladecavalls.

Segons va explicar el divendres el membre de CCOO del comitè d'empresa Ivan Ramos, el pla de baixes incentivades de 150 empleats, que preveu indemnitzacions de 45 dies per any treballat, és una de les mesures que havien reclamat els sindicats per evitar l'ERO temporal que Ficosa va anunciar a finals de setembre.

No obstant això, la companyia va avisar que dimarts que ve presentarà igualment l'ERO, que afecta tota la plantilla (777, segons ha explicat ha explicat el membre de CGT Juan José Rico), per si no s'assoleixen les 150 baixes voluntàries.

Ficosa es va fer càrrec al gener de la planta de Sony amb la intenció de concentrar-hi gairebé tota la seva activitat i convertir-la en un centre d'innovació, de manera que quan es completi el procés de reconversió, a la fàbrica vallesana treballaran prop de 1.600 empleats.

Anar al contingut