Treball anuncia que a partir d'ara modificarà totes les convocatòries d'ajudes
Aquest dimecres, la conselleria ha aturat les ajudes al sector cultural, poques hores abans d'obrir la convocatòria
Treball anuncia que a partir d'ara modificarà totes les convocatòries d'ajudes
Protesta d'autònoms a la plaça del Vi de Girona (ACN/Xavier Pi)
Protesta d'autònoms a la plaça del Vi de Girona (AC /Xavier Pi)

Treball anuncia que a partir d'ara modificarà totes les convocatòries d'ajudes

Aquest dimecres, la conselleria ha aturat les ajudes al sector cultural, poques hores abans d'obrir la convocatòria

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Departament de Treball ha anunciat aquest dimecres al vespre que a partir d'ara modificarà totes les convocatòries d'ajuts. La conselleria assenyala que els ajuts es mantindran, però que s'està treballant per sumar-hi més recursos i s'abordarà amb els sectors afectats la manera perquè els diners arribin a les persones que els necessiten.

Unes hores abans, el Departament de Treball havia aturat l'adjudicació de les ajudes als treballadors del sector de la cultura, que s'havien de començar a donar aquest dijous a les 9 del matí.

 

La conselleria de Chakir el Homrani havia de destinar uns 3,5 milions d'euros a aquestes ajudes, però ara el departament diu que les vol repensar per evitar un col·lapse com el que hi va haver la setmana passada amb les ajudes als autònoms. Per això n'ajorna el repartiment, que cobria tot el col·lectiu del món de la cultura, també el personal tècnic, que havia quedat exclòs d'altres tipus d'ajudes.

Des de la conselleria s'apunta que "per error" s'ha publicat a la web que la convocatòria de les ajudes s'obria aquest dijous al matí, quan ja s'havia decidit repensar-les.

 

Una protesta del sector cultural reclamant la reobertura dels equipaments
Una protesta del sector cultural reclamant la reobertura dels equipaments (ACN/Pau Cortina)

 

Segons ha anunciat el departament, es modificarà la convocatòria perquè les ajudes no siguin per "concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació", sinó que puguin arribar "a més professionals del món de la cultura".

 

Un pagament de 750 euros

Es tractava d'un pagament únic de 750 euros per a professionals en situació de necessitat, una ajuda que havia estat molt ben rebuda quan es va anunciar i que era molt esperada.

Precisament, el conseller de Treball i Afers Socials ha parlat aquest dimecres per primera vegada sobre les ajudes. El Homrani ha demanat disculpes i ha dit que no van "saber calibrar" que les ajudes tindrien una resposta com la que hi va haver, però ha dit que no pensa dimitir.

 

Una pancarta durant una protesta del sector cultural
Una pancarta durant una protesta del sector cultural (ACN/Anna Ferràs)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut