Obliguen a recollir les coses a manifestants d'Universitat que han fet nit a Sant Jaume

Mig centenar de manifestants han passat la nit damunt de cartrons davant de l'Ajuntament, en protesta contra Ada Colau pel desallotjament de la plaça Universitat
Obliguen a recollir les coses a manifestants d'Universitat que han fet nit a Sant Jaume
Barcelona

Obliguen a recollir les coses a manifestants d'Universitat que han fet nit a Sant Jaume

Mig centenar de manifestants han passat la nit damunt de cartrons davant de l'Ajuntament, en protesta contra Ada Colau pel desallotjament de la plaça Universitat
Actualitzat
TEMA:
Procés català
Un grup dels desallotjats de la plaça de la Universitat continuen la protesta a la plaça de Sant Jaume

La Guardia Urbana ha desallotjat de la plaça de Sant Jaume un grup d'acampats dels que ja va fer fora la matinada de dimecres de la plaça Universitat. 

Després de passar la nit davant de l'Ajuntament de Barcelona, la policia els ha fet marxar a primera hora del matí.

Segons ha explicat a TV3 una portaveu dels acampats, cap a les 6 del matí una quinzena de vehicles de la Guàrdia Urbana han aparegut a la plaça de Sant Jaume i han fet fora les 50 o 60 persones que hi han passat la nit.

Els joves, que han dormit en cartrons i sense tendes de campanya, -que els van requisar en el desallotjament de la plaça Universitat-, han lamentat l'acció policial, perquè diuen que s'havien compromès a deixar la plaça neta a les 7 del matí:

"A les 6 del matí han vingut quan estàvem dormint improvisadament, amb cartrons i mantes que ens ha donat la gent. Han vingut com 15 o 20 vehicles de la Guàrdia Urbana. Ens han desallotjat, en han començat a aixecar, i ens han portat fins a l'estació del metro que hi ha al final del carrer. Allí hem fet una assemblea curta i hem decidit que tornàvem. Primer no ens han deixat passar. Després ha vingut un guàrdia i ha dit que sí, que ens deixessin passar."

 

 

 

Els joves han passat la nit ajaguts sobre cartrons (ACN Laura Figuls)


Més tard, una trentena de joves continuen concentrats a la plaça on volen mantenir la protesta, l'esmorzar i la manifestació convocada per a les 11 del matí.


Denuncien el "mal desallotjament" de la placa de la Universitat

Els joves van decidir el canvi d'ubicació de la protesta després de ser desallotjats la matinada de dimecres de la plaça de la Universitat, on havien passat 21 dies.  

Segons un dels acampats, protesten per la decisió de l'alcaldessa, Ada Colau, d'enviar-hi la Guàrdia Urbana, i del tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, per la manera com es va fer el desallotjament.

"Accepto el desallotjament (de la plaça Universitat) perquè estàvem fent una activitat il·legal, però les maneres no van ser legals, es van saltar la llei 4/2015, article 23.3, sobre avisar abans d'un desallotjament. Això està mal fet, es van quedar les nostres coses i no ens van deixar tornar a buscar-les."

"Ni tenim els nostres diners, els nostres abrics, les nostres tendes, jo tinc les claus de casa al meu abric i volem recuperar-les sense sanció."


Tot el material requisat per la Guàrdia Urbana a la plaça de la Universitat és en un dipòsit municipal. Però quan vagin a recuperar-ho, els sancionaran econòmicament per haver ocupat l'espai públic. 

En un comunicat, els manifestants han explicat la decisió, aquest dimecres al vespre en assemblea, de fer aquesta nova acampada davant l'Ajuntament de la capital.

 

 

En declaracions a TV3 també han explicat que aquest vespre, en una nova assemblea, decidiran com continuar la protesta i, per tant, què faran la pròxima nit.

La Guàrdia Urbana, mentrestant, manté uns quans vehicles i una quarantena d'agents de vigilància a la plaça de Sant Jaume.

ARXIVAT A:
Procés català