Centre d'Atenció Temporal a Estrangers a Barranco Seco (Efe/Angel Medina G.)
Centre d'Atenció Temporal a Estrangers a Barranco Seco (Efe/Angel Medina G.)

Traslladen 200 migrants d'Arguineguín a un campament d'emergència

Demanen responsabilitats per haver deixat al carrer sense destí un altre grup de més de dos-cents migrants aquest dimarts

RedaccióActualitzat

A l'antic polvorí de l'exèrcit espanyol de Barranco Seco, a Las Palmas de Gran Canària, s'ha aixecat un Centre d'Atenció Temporal a Estrangers (CATE) preparat per allotjar 800 persones.

De moment, aquest dimecres, s'hi han traslladat els primers 200 migrants que des de fa dies s'amunteguen al moll d'Arguineguín.

En aquest campament, s'hi han instal·lat fileres de tendes de campanya i lavabos portàtils.

El govern espanyol intenta, d'aquesta manera, moure fitxa davant les crítiques de falta d'implicació per solucionar la situació de 2.300 persones arribades amb patera que s'estan al port en condicions precàries.

De fet, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que ha ordenat una investigació sobre el desallotjament de més de 200 migrants del moll d'Arguineguín i ha dit que es prendran mesures en cas que es confirmi que hi va haver descoordinació.

Els migrants marroquins davant de la Delegació del Govern a Las Palmas de Gran Canària (Efe/Elvira Urquijo A.)


Migrants al carrer

Aquest dimarts, 227 migrants marroquins van ser conduïts per la Policia fora del campament de la Creu Roja i traslladats, posteriorment, en autobús posats per l'Ajuntament de Mogán cap a Las Palmas, davant la Delegació del Govern i el Consolat del Marroc.

L'alcaldessa, Onalia Bueno, va denunciar que la Delegació del Govern no li havia donat cap explicació sobre qui havia pres la decisió de deixar-lo sortir del moll i abandonar-los a la seva sort.

El regidor de Seguretat va afirmar que "van ser posats al carrer sense cap mena de recursos" i que els van deixar fora "sense menjar ni beguda ni destí on anar a les quatre de la tarda".

Els migrants que van fer fora del moll aquest dimarts (Efe/Ángel Medina G.)
Els migrants que van fer fora del moll aquest dimarts (Efe/Ángel Medina G.)

També ho va criticar el jutge que supervisa el Centre d'Internament per a Estrangers de Gran Canària, Arcadio Díaz Tejera, va qualificar de "penós i irresponsable" que se'ls deixés fora del campament dl'Arguineguín "sense donar cap explicació".

Fonts del Ministeri d'Interior van explicar aleshores que "s'estaven fent els tràmits per reubicar-los". Però van recordar que la legislació no permet retenir els migrants irregulars més enllà de 72 hores.

Finalment, van ser traslladats en autobusos en allotjaments turístics buits al sud de l'illa.

Migrants en un complex turístic on han estat acollits (Efe/Quique Curbelo)
El migrants al complex turístic on han estat acollits (Efe/Quique Curbelo)

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, considera que deixar els migrants al carrer és "inacceptable" i que s'ha de saber qui va donar aquesta ordre.

I el PP ja ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior per "la passivitat i absoluta descoordinació" entre els ministeris d'Interior, Defensa i Migració.

Mentrestant, el flux d'arribada de pateres continua. Aquest dimecres n'han arribat 3 amb 68 persones a bord.

Més de 2.300 migrants s'amunteguen al moll d'Arguineguín, al sud-est de Gran Canària després d'haver estat rescatats en la seva arribada en pateres. 

Es tracta d'una crisi humanitària de primer ordre que, darrere les xifres, conté milers d'històries singulars com la de la lluita de la Sarah per emportar-se el seu germà arribat amb patera cap a França, on viu. Mira-la en aquest vídeo del Telenotícies:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut