L'advocada de Trapero, Olga Tubau, escoltant el seu client durant la declaració com a testimoni al Suprem
L'advocada de Trapero, Olga Tubau, escoltant el seu client durant la declaració com a testimoni al Suprem

Trapero vol denunciar el número 2 de Zoido per dir que va ajudar Puigdemont a marxar

L'advocada del major dels Mossos, Olga Tubau, considera "sorprenent" i "greu" que l'ex-secretari d'Estat de Seguretat acusés Trapero d'haver mentit en el seu testimoni al Suprem

RedaccióActualitzat

La defensa del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, estudia accions legals contra l'ex-secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i altres membres del govern del PP per suposades falsedats en les acusacions que van fer al Tribunal Suprem contra el seu client.

L'advocada del major, Olga Tubau, també ha qualificat d'"extraordinàriament sorprenent i greu" que l'ex-número 2 de Zoido afirmés aquest dissabte que Trapero va ajudar Carles Puigdemont a marxar d'Espanya. Tubau s'ha manifestat d'aquesta manera al programa "Els matins" de TV3:

"Crec que és extraordinàriament sorprenent que el que va ser secretari d'Estat d'Interior surti a fer unes manifestacions públiques per rebatre una testifical, que imagino que si ho fa és que devia ponderar que era contrària als interessos de determinades persones, senyaladament vinculades al Ministeri de l'Interior. És extraordinàriament greu que s'atribueixi al major Trapero un fet delictiu, que és un delicte d'obstrucció a la justícia.

(...) Com no pot ser d'una altra manera, estem estudiant l'exercici d'accions judicials respecte d'unes manifestacions que són falses i que estan atribuint al major Trapero un fet delictiu."

 


Tubau ha afegit que a la causa de l'Audiència Nacional hi ha la documentació que acredita que els Mossos tenien un dispositiu per "complir les ordres judicials" que haguessin arribat i que podran aportar encara més proves, a petició del tribunal:

"Amb el recurs d'apel·lació contra la interlocutòria de processament s'aportava un document del que s'extreu, és literal, que el major Trapero 2 dies abans del 27 d'octubre havia encarregat que es posés en marxa un operatiu per poder... no per poder detenir el president Puigdemont i els consellers, l'operatiu no tenia aquesta finalitat expressa, tenia la finalitat de poder complir amb les ordres judicials o que la fiscalia pogués donar al cos de Mossos, una vegada, si això arribava, es declarés de manera unilateral la independència, i el que es posa en marxa és un operatiu per poder complir aquestes ordres."

(....)

Per poder aportar el que seria la concreció d'aquest operatiu, sí que es demanarà com a prova documental, però no la podem aportar nosaltres, hem de demanar que l'Audiència Nacional ho requereixi a Mossos, però evidentment s'aportarà, o es demanarà."

 

Què va dir Nieto?


Nieto, que en la seva declaració en el judici va acusar els Mossos d'haver permès el referèndum, va dir que no es creia que tinguessin un pla per detenir el govern Puigdemont, i va afirmar que Trapero va escollir personalment els agents dels Mossos que van acompanyar el president a Bèlgica. Aquestes van ser les seves declaracions a Onda Cero:

"No coneixia aquesta dada i no sé si és certa. Em sorprèn perquè, el que sí que sé, és els que més van ajudar que es fugués Puigdemont va ser el seu escorta, un escolta dels Mossos d'Esquadra escollit pel senyor Trapero. I em sorprèn què qui va ser un protagonista important en la fugida, s'oferís també per practicar la detenció."

Nieto també va parlar de la reunió que la cúpula dels Mossos va tenir amb Puigdemont i en què, segons el testimoni del major, Trapero va comunicar al cap del govern que els Mossos no acompanyaven el projecte independentista.

Nieto va posar en dubte que el major fos tan clar i va pronosticar que, si el discurs hagués estat aquest, "haurien canviat radicalment les coses":

"Si el contingut d'aquella reunió s'hagués fet públic, si els Mossos d'Esquadra haguessin dit als seus comandaments el que havien decidit en una reunió privada, això hagués estat fonamental perquè l'1 d'octubre hagués estat radicalment diferent. Jo crec que no s'hagués mantingut la convocatòria."

 

 

ARXIVAT A:
Josep Lluís Trapero Judici procésJudici Trapero
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut