Barcelona

Trapero sobre el "cas Quintana": "Tinc pocs dubtes que van ser els Mossos"

El comissari en cap dels Mossos ha fet aquestes declaracions en l'acte central del Dia de les Esquadres

RedaccióActualitzat

El "cas Quintana" ha marcat la celebració del Dia de les Esquadres. El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha expressat el seu suport als processats, tot i que admet que "té pocs dubtes que els Mossos van disparar la pilota de goma". Trapero ha recordat sobre aquest cas que "ja va demanar perdó" i que "treballen perquè no torni a passar". El comissari en cap dels Mossos també ha volgut fer èmfasi en el fet que els acusats del "cas Quintana" "se sotmeten a l'escrutini de la justícia" i ha demanat que "no es banalitzi la presumpció d'innocència amb judicis mediàtics ni condemnes exprés".
Trapero ha insistit que tant els Mossos d'Esquadra com la Conselleria d'Interior sostenen que "aquell dia no es van disparar pilotes de goma a la zona on Quintana va caure ferida" i ha aclarit que "no oculten res" perquè "no en saben res més".

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha lloat en la seva intervenció la tasca dels Mossos i tots els cossos d'emergència posant d'exemple la recerca del nen de Camós i l'accident de Freginals i també ha aprofitat per insistir que "davant l'amenaça terrorista els Mossos han de tenir accés a bases de dades i reunions amb la policia i la Guàrdia Civil".

L'acte se celebra en ple debat també sobre el paper que han desenvolupat els Mossos d'Esquadra en el procés sobiranista català. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, intervindrà en la celebració de l'esdeveniment.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut