Trapero el Dia de les Esquadres
Trapero continuarà a l'organigrama dels Mossos després de deixar de liderar el cos (Europa Press / David Zorrakino)

Trapero ja té destí: dirigirà el departament que avalua els operatius dels Mossos

El major del cos treballarà des de la comissaria de les Corts i en contacte amb les unitats operatives

Redacció/AgènciesActualitzat

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, dirigirà a partir de dilluns que ve la Divisió d'Avaluació de Serveis (DAS), que supervisa el funcionament dels dispositius policials. La notícia l'ha avançat El Periódico i l'ha pogut confirmar TV3.

L'excap del cos ha acceptat la nova proposta que li ha fet el conseller Joan Ignasi Elena, en una reunió que aquest mateix divendres ha mantingut amb càrrecs de la conselleria.

Trepero treballarà al departament que analitza i avalua els dispositius policials que es fan, per millorar en les previsions i no cometre errors en els operatius.

D'aquesta manera, des de la comissaria de les Corts de Barcelona, Trapero podrà estar en contacte directe amb les unitats operatives, tot i que no directament a peu de carrer i al moment, sinó analitzant el seu funcionament per aportar-hi millores o correccions.

La DAS és l'organisme intern que s'encarrega d'analitzar la tècnica de la policia i d'avaluar si els operatius policials s'han fet correctament, i és una unitat paral·lela a la Divisió d'Afers Interns (DAI), que s'encarrega d'analitzar el comportament dels agents.


Destituït a finals d'any

Trapero va ser destituït com a cap dels Mossos d'Esquadra el 20 de desembre passat, quan el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va decidir substituir-lo pel comissari Josep Maria Estela.

El major va demanar aleshores seguir al cos, però fins que no ha acceptat aquest nou càrrec ha estat treballant "de manera provisional" en un despatx de la comissaria de l'Eixample de Barcelona, a la plaça Espanya.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraJosep Lluís Trapero
Anar al contingut