Barcelona

Trànsit vol acabar amb la sensació d'impunitat dels conductors estrangers

Una de cada quatre víctimes mortals a les carreteres catalanes és una persona estrangera, ara Trànsit llança una campanya als països d'origen dels turistes

RedaccióActualitzat

Transit farà els pròxims mesos una campanya d'informació als països d'origen dels turistes que circularan per carreteres catalanes aquest estiu. Ho farà per combatre la sensació d'impunitat davant les multes i conscienciar-los per millorar la seguretat viària, ja que un de cada quatre morts a les carreteres catalanes és estranger.

La campanya es difondrà en set idiomes en les webs dels consolats, en emissores de ràdio i també a través de díptics en empreses de lloguers de vehicles, de transport en vaixell, o en àrees de servei.

Una de cada quatre víctimes mortals a les carreteres catalanes és una persona estrangera. Aquesta va ser la conclusió d'un estudi sobre accidentalitat i és el punt de partida de la nova estratègia de Trànsit amb els estrangers que visiten Catalunya.

 

També s'ha comprovat que el nombre de multes a ciutadans estrangers és superior a la mitjana. S'imposen més sancions per superar els límits màxims de velocitat a alemanys, andorrans, francesos, italians i britànics. Per contra, els originaris del Marroc, Portugal i Romania són els més sancionats per infraccions en transport de mercaderies.

A més de donar consells de seguretat, també s'informarà de la presència policial i de controls de velocitat. Per combatre la "sensació d'impunitat" davant les multes, els agents dels Mossos podran reclamar als conductors totes les sancions pendents i, si no les paguen, els podran immobilitzar el vehicle.

El text que es distribuirà entre els conductors estrangers que circulin per carreteres catalanes fa una crida a mantenir la concentració i complir les normes. Els adverteix de la presència policial i dels radars instal·lats per prevenir els excessos de velocitat. També fa recomanacions de com actuar en cas d'accident o emergència mèdica.

 

ARXIVAT A:
TrànsitMossos d'Esquadra
Anar al contingut