Dos anys d'internament per a una menor que va apuntar dos mossos amb l'arma d'un d'ells

Trànsit multa una mitjana de 4 conductors andorrans al dia per excés de velocitat

Responsables de trànsit catalans i andorrans acorden fer campanyes de conscienciació als conductors dels perills de l'excés de velocitat a la carretera

RedaccióActualitzat

L'any passat, a Catalunya, es van imposar 1.353 multes a conductors amb matrícula andorrana. És a dir, una mitjana de 4 sancions diàries, la gran majoria per circular amb excés de velocitat.

Els andorrans són el segon grup d'estrangers que més multes acumulen a Catalunya.

Responsables del Servei Català de Trànsit han mantingut una reunió aquesta setmana amb les autoritats del principat per demanar-los que facin un exercici de pedagogia amb els conductors del seu país, que són els estrangers que acumulen més multes a Catalunya només darrere els alemanys.

En la reunió de treball, hi han participat el cap de Mobilitat d'Andorra, Jaume Bonell; el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau; el director de la Policia andorrana, Jordi Moreno, i el cap de la Comissaria General de Mobilitat de la Divisió de Trànsit dels Mossos, Joan Carles Molinero.

S'ha acordat fomentar campanyes per conscienciar als andorrans que es desplacin a Catalunya dels perills d'una mala conducció i de les multes a les quals estan exposats, una acció que ja es fa a França.

Multes més altes

Les sancions en territori català per excés de velocitat són molt més elevades que les que s'imposen a Andorra. El govern andorrà estudia ara fer una modificació de l'actual Codi de Circulació i incrementar la quantia de les multes amb l'objectiu de reduir la sinistralitat al Principat.

Destaquen que les particularitats del trànsit a Andorra, amb un important volum d'entrada i de sortida de vehicles a les seves fronteres (sobretot en cap de setmana), fan que tingui comportaments semblants als d'"una gran ciutat".

Els responsables de trànsit dels governs català i andorrà han acordat anticipar-se a situacions d'alta densitat de trànsit en hores i dies concrets de l'any, i s'han emplaçat a fer una nova reunió a la tardor.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut