Lleida

Trànsit es planteja incloure els intermitents en les campanyes de seguretat vial

Trànsit es planteja incloure els intermitents en les campanyes de seguretat vial. No posar-lo pot semblar una infracció menor però les conseqüències de no fer-ho també poden ser fatals.

Televisió de CatalunyaActualitzat
No posar l'intermitent pot semblar una infracció menor al volant. No té, tampoc, la reprovació social que pot tenir l'excés de velocitat o conduir begut. Però l'intermitent, a més d'afavorir una conducció més segura i fluida, també pot salvar vides. Per això, Trànsit es planteja incloure'l en campanyes de seguretat vial.

Volgudament o no, hi ha conductors que obliden que els cotxes porten de sèrie l'intermitent. I també que el seu ús és obligatori per fer un canvi de via o de carril, en general, i a les cruïlles, a l'hora de fer un avançament o a les sortides de les rotondes, en particular.

Lluís Obiols, professor de formació viària, ha comprovat com aquesta deixadesa s'acaba encomanant. No es posen els intermitents o bé es posen quan ja no serveix de res.

Una de les raons d'aquesta situació pot ser que no s'és conscient del que pot comportar no posar l'intermitent. Iolanda Almela, gerent de l'autoescola RACC Gilabert, alerta que una maniobra no senyalitzada pot provocar un accident.

En altres països ja s'inclou a les campanyes de seguretat vial. És el cas de França, on anuncis televisius equiparen imprudències com l'excés de velocitat o utilitzar el mòbil al volant amb no fer servir els intermitents deixant ben clares quines poden ser les conseqüències. Una conscienciació que les autoritats d'aquí es plantegen fer. Jordi Batista, cap de l'Àrea Regional de Trànsit de Ponent, reconeix que s'ho estan plantejant davant la sensació que hi ha un desús creixent d'aquest element. El que no hi ha, per ara, són dades sobre el nombre de sinistres en què hi ha tingut alguna cosa a veure el fet de no haver posat l'intermitent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut