Tràiler de "Matrix Resurrections": les primeres imatges del retorn de Neo i Trinity

La quarta pel·lícula de la saga, 18 anys després de la tercera, està dirigida només per una de les germanes Wachowski

Actualitzat

No queda pràcticament res d'aquell hacker imberbe anomenat Neo que descobria que el món on vivia no era res més que una simulació creada per ordinadors.

La quarta entrega d'una de les sagues més cèlebres del cinema de ciència-ficció comença amb un Keanu Reeves grenyut, amb barba i assegut en un sofà, en plena sessió de teràpia.

No recorda res del seu passat, i el seu entorn s'assembla molt al que l'envoltava quan encara no sabia res sobre "Matrix". Això sí, hi ha alguna cosa que no li acaba d'encaixar.

Aquest és el punt de partida de "The Matrix Resurrections"; un títol ben adequat per definir la resurrecció d'uns personatges que tornaran a la gran pantalla divuit anys després, el 22 de desembre del 2021.

Aquest dijous se n'ha fet públic el tràiler:


Amb Trinity però sense Morfeu

Pràcticament tots els personatges que van marcar la trama dels tres primers films de la saga tornen a aparèixer en aquesta nova entrega, i ho fan interpretats pels mateixos actors.

Carrie-Anne Moss repeteix com a Trinity, juntament amb Lambert Wilson i Jada Pinkett Smith, que continuaran interpretant Merovingio i Niobe, respectivament. Fins i tot tornarà Daniel Bernhardt com l'agent Johnson, un dels homes amb vestit, corbata i ulleres de sol.

La gran absència en aquesta entrega serà la de Morfeu, el personatge interpretat per Laurence Fishburne. El mateix actor ja va anunciar que no l'havien convidat a rodar la quarta pel·lícula, i que qui volgués saber-ne els motius, "que preguntés a Lana Wachowski".


Les germanes se separen

Les tres primeres entregues de la saga havien estat dirigides per les germanes Wachowski: Lana, la gran, i Lilly, la petita. Però des que es va estrenar la tercera, l'any 2003, les dues directores havien treballat en projectes diferents.

En aquesta quarta pel·lícula, Lilly ha decidit quedar-ne al marge, i deixar la seva germana gran al capdavant del projecte. Segons va explicar en una entrevista, hi té a veure la seva voluntat de no mirar al passat.

"Tornar a fer una cosa que ja he fet, caminar per camins ja recorreguts... Seria com tornar a viure els dies passats, i no ho vull."

Lilly feia referència a la pèrdua dels seus pares i a la seva vida abans de reconeixe's com a dona transsexual, un anunci que va fer l'any 2016. La seva germana gran havia fet el mateix anunci quatre anys abans, el 2012.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut