El pregoner Tony Appleton anuncia el naixement de la filla dels ducs de Cambridge
El pregoner Tony Appleton anuncia el naixement de la filla dels ducs de Cambridge
Londres

Tradició, modernitat i friquis al voltant d'un naixement reial

Incondicionals de la família reial britànica donen la benvinguda a la nova princesa de la casa de Windsor als carrers de Londres

RedaccióActualitzat

El naixement del segon fill dels ducs de Cambridge, una nena, ha estat celebrat a Londres com si es tractés del primogènit de la dinastia Windsor.

Fans de la família reial britànica s'esperaven a la porta de l'hospital Saint Mary, al centre de Londres, fins que s'ha fet pública la bona nova.

 

 

Per sort l'espera no ha estat gaire llarga, perquè la nena ha nascut només dues hores i mitja després que la princesa Caterina ha ingressat a l'hospital.

La celebració dels fans congregats a la porta de l'hospital no s'ha fet esperar. Tot el marxandatge al qual són tan aficionats els britànics ha fet aparició com per art de màgia.

Pocs minuts després de l'anunci que el nounat és una nena, molts dels que s'esperaven a fora ja mostraven bosses amb la paraula GIRL (noia) impressa. I no només bosses, els fans de la família reial anaven vestits amb bufandes, sarrarretes, camises i jaquetes amb la Union Jack.

 

 

Un cop fet públic el naixement, els mecanismes de protocol de la casa reial britànica s'han posat en marxa ràpidament. S'ha comunicat el naixement a les xarxes socials, amb tuits en què es donava la informació bàsica: estat del nadó i la mare, i pes i mida de la princesa.

 

 

Però la tradició no s'ha volgut perdre i, de forma solemne, dos funcionaris de Buckingham Palace han sortit a l'exterior del palau per exposar el document que donava fe del naixement reial als turistes i seguidors reials que s'esperaven a la porta del palau.

En un sobri comunicat s'anuncia el feliç naixement i en dóna les informacions bàsiques: "Sa Altesa Reial, la duquessa de Cambridge, ha rebut la seva filla a les 8:34 d'avui. S'Altesa Reial i la nena es troben bé."

 

 

El nom de la primera filla dels ducs de Cambridge encara no es coneix. Quan va néixer el seu germà, el nom del príncep no es va anunciar fins dos dies després. El príncep porta els noms de Jordi Alexandre Lluís.

La princesa serà la quarta en la línia de successió al tron de la seva besàvia, Isabel I, després del seu avi Carles, el seu pare Guillem i el seu germà Jordi. La nena tindrà tractament d'altesa reial.

I malgrat que li quedi molt lluny poder arribar a ocupar el tron de la Gran Bretanya, avui el seu naixement s'ha anunciat de mil maneres. La més vistosa, potser, l'anunci que s'ha fet a la torre de la British Telecom a Londres:

 

 

I l'Armada britànica també ho ha volgut celebrar. Des de la fragata "Lancaster", un grup de mariners han fet en formació la paraula "sister", germana.

 

Anar al contingut