Imatge de la residència El Colomer, a la Bisbal del Penedès
La Bisbal del Penedès

Tots els usuaris d'una residència de la Bisbal del Penedès, positius de Covid-19

La Generalitat ha intervingut la residència El Colomer perquè 27 usuaris i 8 treballadors han donat positiu en coronavirus

Actualitzat

El Departament de Salut ha intervingut la residència El Colomer, de la Bisbal del Penedès, Baix Penedès, perquè la totalitat dels seus usuaris, 27 persones, han donat positiu en Covid-19. També s'han contagiat de la malaltia 8 dels seus 20 empleats. A partir d'ara, i de forma provisional, l'empresa Mutual Gestión Integral es farà càrrec del centre.

Segons els informes fets pel Departament de Salut, el centre es trobava en una situació excepcional i no complia les mesures decretades per a les residències davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19.

L'entitat Mutual Gestión Integral assumirà la gestió de forma provisional amb personal propi i amb els treballadors de la residència que no s'hagin contagiat. Salut, al seu torn, supervisarà que l'activitat a la residència es faci, a partir d'ara, complint totes les mesures establertes.


Primers casos el mes d'octubre

Segons el Diari de Tarragona, els primers casos es van detectar el mes d'octubre, quan tres treballadores van tenir una PCR positiva.  Després d'aquests contagis, es van fer els testos a tots els residents i van donar negatiu.

En un segon cribratge, però, una treballadora va donar positiu i es va posar en aïllament de forma immediata.  El 7 de novembre diferents residents van començar a tenir simptomatologia pròpia de la Covid-19: febre, tos seca i congestió ocular. Va ser aleshores quan la residència va activar el pla de contingència per evitar un contagi massiu dels residents, però no hi van arribar a temps i el cribratge fet l'11 de novembre va confirmar el brot a tots els residents. 


Diverses residències intervingudes

No és l'única residència intervinguda aquests últims mesos. Salut ha hagut d'actuar en diversos centres de gent gran entre l'octubre i el novembre. Per exemple, al centre Ítaca Fortuny de Reus, que va ser intervingut l'1 de novembre perquè 44 dels 52 residents i 21 treballadors tenien Covid. La Generalitat també ha intervingut altres residències a Pineda de Mar, Cubelles, Lleida, Falset, Verdú i Bellver de Cerdanya.

 

El nombre de nous infectats de Covid-19 a les residències catalanes de gent gran ha augmentat durant el mes d'octubre, fins a arribar a una xifra semblant a la que hi havia a finals del mes de març.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Residències gent gran
Anar al contingut