El conseller Miquel Sàmper, en roda de premsa a la seu d'Interior
El conseller Miquel Sàmper, en roda de premsa a la seu d'Interior

El conseller Sàmper i sindicats de Mossos es reuniran demà per la "crispació" al cos

En un comunicat tots els sindicats li havien reclamat una trobada urgent després de les crítiques a la seva actuació en les manifestacions per Pablo Hasél

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i tots els sindicats de Mossos d'Esquadra es reuniran aquest diumenge a les onze del matí. Això després que els sindicats hagin demanat aquest dissabte al matí una trobada urgent amb el conseller després de les critiques al cos policial per la seva actuació en les manifestacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél.

En un comunicat fet públic, que firmen totes les organitzacions sindicals dels Mossos, asseguren que els ànims al col·lectiu estan "molt crispats" i que estan "al límit assumible per mantenir la pau social" dins mateix de la policia catalana.

Per això consideren que la reunió amb el conseller és extremadament urgent i es mostren disposats a fer-la, fins i tot, aquest cap de setmana.

 

Segns el conseller s'ha obert una investigació "rigorosa, garantista i transparent" sobre aquest incident i assegurava que no qüestiona ningú, però que "el model és millorable":

El major Trapero i el conseller Sàmper en una imatge del novembre passat (ACN/Albert Segura Lorrio)

 

Arran d'aquestes declaracions, els Mossos ja van expressar el seu malestar aquest divendres amb el conseller. El major Trapero es va reunir amb els comandaments per tancar files. Des de Mossos reclamen que se'ls deixi fora de l'agenda política.

 

Negociacions marcades pels aldarulls

La resposta dels Mossos en els aldarulls ha entrat en les negociacions polítiques per formar govern. Esquerra Republicana ha reclamat aquest dissabte, en un comunicat, que Interior faci una investigació "àgil i diligent" per aclarir si hi ha hagut casos de "males pràctiques" en les últimes actuacions.

Des de la vicesecretaria de Drets del partit asseguren que si no s'han seguit els protocols o no s'ha actuat amb proporcionalitat, s'hauran de depurar responsabilitats per no posar en dubte la professionalitat de tot un cos.

ERC també defensa el dret a la manifestació i la llibertat del raper, i veu urgent la formació d'un nou govern per adaptar el model policial.

Per part dels comuns, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a institucions i partits polítics a donar una solució i una resposta conjunta a les reivindicacions dels últims dies. Ha deixat clar que manifestar-se és un dret que cal garantir, però que els aldarulls no estan justificats, perquè perjudiquen veïnat i comerços.

ARXIVAT A:
Pablo HasélMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut