Tots els recursos que s'han presentat a la Junta Electoral contra TV3 i Catalunya Ràdio

Actualitzat

Aquesta campanya electoral ha estat marcada també per les diferents denúncies interposades per alguns partits a la Junta Electoral Central contra algunes cobertures o informacions de TV3 i Catalunya Ràdio. Unes denúncies que han tingut més o menys recorregut segons el cas.

Contra la manifestació pels presos

 

La primera denúncia la va presentar el PP per demanar que es prohibís la retransmissió en directe de la manifestació de l'11 de novembre. La Junta Electoral Central ho va desestimar perquè prohibir-ne l'emissió hauria estat censura prèvia.

 

Però un cop feta la transmissió, Ciutadans va demanar que se'ls compensés. La Junta Electoral -que no va tenir en compte que dies abans s'havia retransmès, també en directe, la manifestació per la unitat d'Espanya- va concloure que s'havia vulnerat el pluralisme. De tota manera va decidir no compensar Ciutadans.

Contra els termes "president" i "consellers"

 

A instàncies d'aquest mateix partit, la Junta va prohibir a la ràdio i la televisió públiques utilitzar els termes "president", "conseller" i "govern a l'exili".

Contra dues portades de Mònica Terribas

Uns dies més tard, el Partit Popular va denunciar dues portades de Mònica Terribas. La Junta Electoral Central va interpretar que la periodista donava a entendre que hi havia una repressió estatal contra l'independentisme i va obrir un expedient sancionador contra Catalunya Ràdio per haver vulnerat la neutralitat.

Contra el concert per la llibertat dels presos

 

El següent recurs del PP va ser contra la informació sobre el concert per la llibertat dels presos emesa en el "TN vespre" del 2 de desembre. La Junta la va trobar excessiva i va sancionar TV3.

Contra la manifestació de Brussel·les

 

La mateixa decisió que va prendre en el cas de la cobertura de la manifestació a Brussel·les, que Televisió de Catalunya no va retransmetre en directe.

Contra el debat dels candidats de Barcelona

 

L'última denúncia la va presentar Ciutadans al·legant que en un debat entre els candidats barcelonins no tots van parlar la mateixa estona. La Junta de Barcelona va concloure que en el conjunt dels quatre debats provincials fets al programa el temps es va repartir igualitàriament.

En més de la meitat dels recursos presentats pel PP i Ciutadans, la Junta Electoral Central ha esmenat les resolucions prèvies de la Junta Provincial de Barcelona, que s'havia pronunciat en contra de les demandes d'aquests partits.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DPPCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut