Veïns de Pineda de Mar donant suport als policies que han marxat dels hotels on s'allotjaven (ACN)
Veïns de Pineda de Mar donant suport als policies que han marxat dels hotels on s'allotjaven (ACN)

Tots els policies allotjats a Pineda de Mar i Reus ja han marxat dels hotels

Els 400 policies allotjats a Pineda de Mar i una setantena d'agents que ho han fet a Reus ja han abandonat aquest matí els hotels dels dos municipis

RedaccióActualitzat

Els 400 agents de la Policia Nacional allotjats en dos hotels de Pineda de Mar, al Maresme, han deixat aquest matí els establiments. Han fet el mateix la setantena de policies que hi havia a l'hotel Gaudí de Reus, al Baix Camp. En tots dos casos aquest dijous s'acabava el contracte de reserva.

Els agents podrien traslladar-se a la caserna militar de Sant Boi de Llobregat. A aquesta caserna han arribat combois amb material logístic, com ara lliteres, cuines, dutxes i taquilles. L'Ajuntament de Sant Boi ja ha mostrat el seu malestar per la presència de Policia Nacional i Guàrdia Civil al seu municipi.

 

 

A Reus, la sortida ha estat gradual, ja que alguns van deixar l'hotel dimecres i d'altres ho han anat fent durant aquest matí. Davant l'establiment, situat al Raval de Robuster, s'han concentrat una trentena de persones que han anat a mostrar el suport als agents, amb banderes espanyoles i crits de "no esteu sols" quan han sortit els agents, carregats amb maletes i motxilles. També hi ha hagut qui s'ha acostat per mostrar el seu rebuig a l'actuació policial per part d'aquest cos.

Les furgonetes policials han marxat enmig d'un dispositiu que ha tallat el trànsit al carrer, regulat per la Guàrdia Urbana. També s'han posat unes tanques per evitar el pas cap a l'hotel, que han controlat els Mossos d'Esquadra.

Els policies feia 18 dies que estaven en aquest establiment cèntric de la capital del Baix Camp. La retirada dels agents ve després d'una pressió ciutadana, amb veïns concentrats davant les portes de l'hotel en diverses ocasions i el manifest de l'alcalde, que ha rebut el suport de quatre grups municipals.

 

 

 

 

Càntics i crits d'ànim als policies a Pineda de Mar

A Pineda de Mar ja han quedat buits els dos hotels on s'allotjaven els policies. Un grup de simpatitzants s'han aplegat davant l'establiment per acomiadar-los. No hi ha hagut cap incident. 

 

 

Una vintena de veïns ha acomiadat els policies amb càntics, crits d'ànim i banderes espanyoles a les portes de l'hotel Mont-Palau, al centre de la població. El gruix dels agents ha començat a marxar a les deu del matí, de manera esglaonada i en diferents grups. La logística de la sortida ha estat lenta a causa del gran nombre d'agents desplaçats i a la ubicació de l'hotel on s'allotjaven, en un carrer estret al centre històric del municipi. Els furgons de la policia espanyola han arribat en grups d'entre cinc i vuit vehicles.

Banderes espanyoles crits de 'Visca Espanya' o 'Visca la policia nacional' han acompanyat la sortida dels furgons. En alguns casos els vehicles han sortit en marxa lenta per saludar els veïns. Els agents de la policia espanyola també han saludat els agents dels dispositiu dels Mossos d'Esquadra que custodiava l'hotel. 

Els policies marxen després que ha acabat el contracte que tenien amb un grup hoteler. Part del grup de 400 agents de la Policia Nacional ja ha anat marxant des de principis de setmana. Aquesta estada ha provocat tensió a Pineda, amb concentracions de veïns que reclamaven que se n'anessin i d'altres que els donaven suport.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut