Madrid

Tots els partits del Congrés excepte el PP, UPN i UPyD donen suport a la immersió lingüística

Tots els grups parlamentaris, excepte el PP, UPN i UPyD, han donat suport al vigent model lingüístic en el sistema educatiu català. Ha estat a través d'una esmena transaccional, presentada per ERC. A l'escrit es manifestava el suport al model d'immersió lingüística "com a garantia de cohesió social i de la plena igualtat d'oportunitats, així com de la plena competència lingüística i aprofitament escolar de tot l'alumnat, tant en català com en castellà, oral i escrit, al final l'etapa educativa obligatòria (ESO), tal com demostren els estudis comparatius que avaluen la qualitat del sistema educatiu català".

Actualitzat
Els grups parlamentaris han donat suport "al dret a rebre l'educació en català, d'acord amb el que disposa l'Estatut de Catalunya i les lleis, i que s'utilitzi normalment el català com a llengua vehicular i d'aprenentatge".

De la mateixa manera, els grups parlamentaris que hi han votat a favor han reconegut el dret de l'alumnat català a no ser segregat en centres ni en grups diferents segons la llengua, d'acord amb el model lingüístic. També per a aquells alumnes, la llengua habitual dels quals sigui el castellà, i que s'incorporin tardanament al sistema educatiu, que, segons l'esmena, tenen dret a rebre el suport especial si així ho requereixen.

El pacte ha estat qualificat d'"històric" pel promotor de la iniciativa i portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que ha opinat que l'acord porta el suport del "conjunt del catalanisme".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut