Sant Llorenç de la Muga

Tots els menors del reformatori il·legal ja són a Suïssa

Tots els menors suïssos tancats en una masia de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) que funcionava com a reformatori il·legal ja són al seu país d'origen, després que al matí n'ha arribat l'últim a Suïssa, segons fonts del Departament Federal suís d'Afers Estrangers (DFAE). La policia espanyola va detenir el 4 d'abril tres estrangers que utilitzaven aquesta masia com a reformatori clandestí per a menors suïssos amb problemes de conducta, als quals presumptament maltractaven, entre altres maneres, tancant-los fins a vuit hores diàries en gàbies per a senglars.

Actualitzat

El Departament Federal suís d'Afers Estrangers (DFAE) ha explicat que el govern suís "sabia des de fa dies el que passava" a través del Consolat General de Suïssa a Barcelona. Aquest estament, un cop han tornat tots els menors al seu país d'origen, ha trucat a la delegada del govern català per agrair-li la col·laboració.

A  més, manté contacte constant amb les autoritats espanyoles i amb els pares, que suposadament pagaven 4.000 euros mensuals per l'estada dels seus fills al centre il·legal.

La investigació policial va començar divendres, quan el propietari d'un restaurant va trobar un menor de catorze anys a l'estació de tren de Figueres que li va explicar que s'havia escapat d'un centre de menors de Sant Llorenç de la Muga perquè el maltractaven.

Els Mossos van acudir a la masia Can Gener i van trobar cinc adolescents que presumptament eren objecte de maltractaments de manera habitual, i fins i tot els tancaven en gàbies de senglars quan no volien treballar o deien que es trobaven malament.

La policia va comprovar que els menors havien estat tancats en un espai d'un metre quadrat i que algun havia estat durant tres mesos durant vuit hores diàries en una de les gàbies.

La masia acollia des de feia anys un centre destinat a allotjar menors suïssos amb suposats problemes de conducta, una espècie de reformatori que funcionava sense cap permís i que costava als pares dels nens uns 4.000 euros mensuals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut