Els presos sortint de Lledoners quan els van concedir el tercer grau, el 29 de gener (ACN/Mar Martí)
Els presos sortint de Lledoners quan els van concedir el tercer grau, el 29 de gener (ACN/Mar Martí)

Tots els líders independentistes mantindran el tercer grau mentre es resol el recurs

Actualitzat

El jutge de vigilància penitenciària ha decidit mantenir, de moment, el tercer grau a Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart. No admet les mesures cautelars que demanava la Fiscalia mentre el Suprem decideix sobre el seu recurs.

Per tant, Junqueras, Romeva, Forn, Rull, Turull, Sànchez i Cuixart podran seguir sortint de la presó i tornar-hi quatre nits a la setmana.

 

La titular del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Barcelona està de baixa. Per tant, ara el jutge que ha pres la decisió és diferent de la que va decidir, a l'estiu, suspendre'ls el tercer grau mentre el Suprem no resolia sobre el fons de la qüestió. Llavors, Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart només van tenir el tercer grau actiu 11 dies.  

En el cas de Bassa i Forcadell, el jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Barcelona, que porta les presons Puig de les Basses i Wad-Ras, va decidir aquest dimarts el mateix: mantenir el tercer grau actiu. En aquest cas es tracta del mateix magistrat que a l'estiu i ho va fer amb el mateix argument principal, que, en aquest moment del procediment, el recurs de la Fiscalia no es pot interpretar com a suspensiu.

La Generalitat va concedir el tercer grau als presos independentistes el 28 de gener, després de validar la proposta feta per les juntes de tractament de les presons.

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut