S'hi podran acollir alumnes universitaris i també de formació professional (iStock)

Tots els estudiants en pràctiques cotitzaran a la Seguretat Social, encara que no cobrin

El període de pràctiques es tindrà en compte de cara a la jubilació, i l'impacte per a les empreses serà mínim, ja que el gruix dels diners els aportarà l'Estat

RedaccióActualitzat

A partir de l'1 d'octubre, els períodes de pràctiques en empreses i institucions computaran com a part de la vida laboral i es tindran en compte de cara a la jubilació.

És una de les novetats del decret de reforma de les pensions que aquest divendres publica el Butlletí Oficial de l'Estat després de ser acordada amb els sindicats i aprovada aquest dijous pel Consell de Ministres.

Tant si són remunerades com si no, els empresaris s'hauran de fer càrrec de les cotitzacions dels alumnes en pràctiques, tot i que l'impacte per a les empreses serà mínim, perquè el gruix dels diners serà aportat per l'Estat. A les quotes a la Seguretat Social per contingències comunes se'ls aplicarà una reducció del 95%.

Segons explica el Ministeri de Seguretat Social en un comunicat, podran acollir-se a aquesta situació els alumnes universitaris que facin pràctiques, tant dirigides a l'obtenció de titulacions oficials de grau, màster i doctorat, com a obtenir un títol propi de la universitat, ja sigui un màster de formació permanent, un diploma d'especialització o un diploma d'expert.

També s'hi inclouran les pràctiques fetes per alumnes de formació professional, sempre que aquestes no es prestin en el règim de formació professional intensiva.

L'acord també preveu que s'habiliti un sistema perquè aquest còmput també es pugui fer amb caràcter retroactiu, per aquelles persones que en algun moment van ser becàries.

La novetat arriba en paral·lel a la negociació del nou estatut del becari, que continua encallada.

ARXIVAT A:
Educació Precarietat laboralPensions
Anar al contingut