El Prat s'ha quedat sense connexió gairebé tot el dia amb Sevilla pel núvol de cendra. (Foto: ACN)
El Prat s'ha quedat sense connexió gairebé tot el dia amb Sevilla pel núvol de cendra. (Foto: ACN)
Barcelona

Tots els aeroports de l'estat espanyol reobren després del núvol de cendra

L'evolució del núvol de cendres permet reobrir els aeroports de l'Estat que estaven tancats. El darrer ha estat el de València, que ha tornat a operar aquest matí de dimecres, a primera hora. Els de La Palma, Fuerteventura, Jerez i Granada funcionen de nou des de les dues de la matinada. Abans, aquest dimarts al vespre, ja s'havien aixecat les restriccions per volar entre els 20.000 i els 35.000 peus causades pel núvol de cendra volcànica. I això ha permès normalitzar el trànsit aeri a aeroports com el del Prat o el de Barajas. Aquestes restriccions han provocat retards i cancel·lacions. Al Prat s'han suspès 112 vols i a Barajas, prop d'un centenar. A tot l'Estat han estat més de 1.100 els vols anul·lats.

Actualitzat
L'evolució del núvol de cendra ha obligat a anar modificant les restriccions en el trànsit aeri. Tal com havia anunciat AENA, a les 8 de la tarda d'aquest dimarts s'han aixecat les restriccions entre els 20.000 i els 35.000 peus d'altitud (entre els 6.000 i 10.700 metres), que han suposat una reducció del 25% de l'activitat dels centres de control de Barcelona, Madrid i Sevilla.

De mica en mica, però, la situació es va normalitzant. Segons l'últim comunicat d'AENA, des de la matinada tornen a funcionar els de La Palma i Fuerteventura, a les Canàries, i els de Jerez i Granada, a Andalusia. El de València, s'ha reobert a primera hora del matí.

L'evolució de la capa de cendra es pot seguir a través del satèl·lit d'Eumeusat.

Cancel·lats més de 100 vols als aeroports catalans

La incidència de la llengua de cendra aquest dimarts a Catalunya ha estat moderada. S'han suspès 112 vols al Prat. La majoria, amb destinació a Andalusia i les illes Canàries, a banda d'enllaços amb Itàlia, Colòmbia i els Estats Units.

Pel que fa a l'aeroport de Girona, s'han anul·lat tres vols amb destinació a Sevilla, les Canàries i Madrid. En canvi, el de Reus ha funcionat amb normalitat.

Entre els passatgers afectats per les cancel·lacions i alguns retards ha predominat la resignació. S'han vist cues a les oficines d'atenció al client per canviar els bitllets i reclamar que els paguin les despeses d'allotjament pels dies que no puguin volar.



Anar al contingut