"Tothom pot tenir un mal moment", diu l'arquebisbe de Tarragona sobre els rectors apartats

Jaume Pujol es veu obligat a matisar les seves paraules en un comunicat: "Qualsevol actuació d'aquest tipus em sembla gravíssima"

Actualitzat

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, justifica el nomenament dels dos mossens denunciats per abusos sexuals dient que "tothom pot tenir un mal moment". Pujol considera que les faltes comeses pels rectors de Constantí i Arbeca "no eren prou greus" per cessar-los i es van prendre "les mesures proporcionades als fets provats".

L'arquebisbe ha dit sobre els dos religiosos:

"Per mi no són uns desgraciats. Han pogut tenir els seus errors, han pogut tenir les seves faltes, però no són tan greus per dir que han de ser secularitzats. Tenen aquest mal moment a la vida que els porta a fer una cosa que potser se'n penediran tota la vida".

D'altra banda, tampoc ha trobat que la gestió feta des de l'Església -que va rebre diverses denúncies- sobre el comportament d'aquestes dues persones sigui incorrecte:

"Jo penso que amb les famílies, amb les persones que han estat involucrades en aquests casos, nosaltres hem actuat bé".

 

Després de la seva destitució com a rectors, Jaume Pujol ha dit que no poden estar a les parròquies perquè la gent no ho entendria. També diu que si el càstig no és més greu és perquè les famílies no han denunciat a les autoritats.

"Ells han demanat absentar-se de la parròquia de les parròquies i jo els he donat suport i els en continuo donant perquè penso que, el que ens ha dit la Santa Seu és que ... no ha fet un procés penal. "

Segons l'arquebisbe "tocava a les famílies engegar un cas penal", si ho haguessin fet, ell hauria pres unes altres mesures, però "els tocava a les famílies obrir aquest procés", no a l'Església.


Pujol: "Em sembla gravíssim"

L'arquebisbe de Tarragona s'ha vist obligat a matisar les seves paraules. En un comunicat, l'arquebisbe assegura que amb les seves paraules, no pretenia "rebaixar la importància dels fets":

"Qualsevol actuació d'aquest tipus, impròpia de ningú i més encara d'un prevere, em sembla gravíssima"

Pujol ha insistit que, en nom de l'Església de Tarragona, ha demanat "perdó" i s'ha posat "a disposició d'escoltar les víctimes".

 

 

Notícia relacionada: El rector d'Arbeca és rellevat en destapar-se un cas de presumptes abusos

ARXIVAT A:
Pederàstia Església
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut